Esența vieții

Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul. Ioan 3:8

Putem trăi săptămâni fără hrană, zile fără apă, dar doar câteva minute fără aer. Aerul aduce viaţă, vigoare şi energie electrizantă în fiecare celulă din organism. Cel mai vital element din aer este oxigenul.

Cum ajunge puterea vitalizantă a oxigenului în fiecare celulă a corpului? Aici colaborează sistemul de distribuire al corpului şi circulaţia sângelui. Inima trimite sânge umplut cu globule roşii, a căror hemoglobină ia oxigenul proaspăt din plămâni şi îl distribuie fiecărei celule. Acolo, ea schimbă oxigenul proaspăt cu dioxidul de carbon, produs de procesele normale ale celulelor vii, transportându-l înapoi spre plămâni pentru a-l îndepărta din organism. Între timp, partea fluidă a sângelui transportă nutrienţii indispensabili, care să satisfacă fiecare celulă flămândă.

Aceasta ne reaminteşte de două aspecte esenţiale ale vieţii de creştin – părtăşia cu Isus şi lucrarea pentru alţii. În mod constant, noi primim de la Duhul Sfânt putere energizantă şi dătătoare de viaţă. Şi, la rândul nostru, trebuie s-o împărtăşim celor cu care venim în contact.

Aceasta înseamnă viaţă. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.

Respiră adânc de trei ori şi laudă-L pe Dumnezeu pentru Duhul Sfânt -adevărata esenţă a vieţii/

Marjorie V. Baldwin

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor