Isus poate vindeca probleme de atitudine

„Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus.” Filipeni 2:5

Paul, la 15 ani, era supraponderal, avea o imagine de sine foarte proastă şi avea o istorie lungă de eşecuri în programe de educaţie specială.

Ca un ultim resort, părinţii lui l-au dus la Advent Home Youth Services (Servicii pentru tineret – Căminul advent), un program rezidenţial pentru adolescenţii afectaţi. L-am întâlnit pe Paul în parcare şi m-am prezentat.

– Te cheamă Paul? am întrebat.

– De ce vrei să ştii cum mă cheamă? a ricoşat el.

– Ca să te cunosc, am răspuns cu inima uşoară, apoi am continuat:

– Cum a fost zborul din California?

– Groaznic, a venit replica lui ostilă.

De-a lungul lunilor, l-am sfătuit pe Paul şi am lucrat aproape de el. Ne întâlneam zilnic în grupul de terapie şi vorbeam despre tot felul de lucruri, încercând să-l facem pe Paul să încerce mai mult, îl aplaudam pentru fiecare succes, oricât dc mic.

Pentru primele şase luni, el părea să staţioneze. Singurul progres pe care l-am observat era că starea lui nu se înrăutăţea

Cu cât lunile treceau, îl alimentam emoţional. Zilnic prezentam nevoile băieţilor noştri în faţa cerului şi ne rugam să fie vindecaţi de problemele emoţionale, şcolare şi spirituale, pe care le aveau.

Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile. Încet, Paul a început să facă progrese. Dieta noastră sănătoasă avea un efect pozitiv asupra dorinţelor şi impulsurilor. Am putut vedea schimbări în dispoziţia şi atitudinea lui.

Într-o zi, eu şi Paul aveam o sesiune de consiliere într-una din sălile din campus. Amintindu-i cât de multe schimbări a făcut de când a venit la program, l-am întrebat ce l-a ajutat, după părerea lui, să facă schimbarea dintr-un adolescent nervos şi alintat într-un tânăr de 16 ani, matur şi responsabil.

Paul s-a gândit un moment şi a spus: „M-am schimbat, pentru că am învăţat să-L accept pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Învăţ să-mi fac atitudinea asemănătoare cu aceea a lui Isus.”

Ai nevoie de o schimbare de atitudine? Concentrează-te asupra lui Isus. Cere-I ca atitudinea Lui să devină şi a ta.

Blondei E. Senior

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video