Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite

„Căci El ştie din ce suntem făcuţi, îşi aduce aminte că suntem ţărână.” Psalmul 103:14

Tatăl meu, medic pensionar, a devenit interesat, acum câţiva ani, să strângă orice cercetare medicală, disponibilă, privind căi de a încetini procesul îmbătrânirii. Timp de aproape un an, el a fost un Ponce de Leon, modern, în căutarea fabuloasei fântâni a tinereţii. El a scris mai mult de 1.000 de scrisori medicilor, şcolilor medicale, laboratoarelor de cercetări şi firmelor farmaceutice din lumea întreagă, cerând orice informaţie, tratamente experimentale sau metode dovedite să restaureze tinereţea sau să dea înapoi efectele îmbătrânirii.

A primit sute de răspunsuri. Unele vorbeau despre experimente făcute cu injecţii de hormon de creştere, care au dat rezultate uimitoare. Un astfel de tratament dă înapoi efectele îmbătrânirii cu 15 – 20 de ani. Pielea se întinde, musculatura se îmbunătăţeşte, inima şi plămânii se întăresc. Totuşi, autorul scrisorii prevenea împotriva efectelor secundare, care făceau procedura nesigură. Alţi medici scriau despre medicamente care să îmbunătăţească folosirea oxigenului. Unii discutau despre tratamente cu enzime, care au arătat promisiuni. Alţii încă recomandau tratamente cu vitamine pentru recăpătarea vitalităţii pierdute.

Tatăl meu, un bărbat slab, cu părul alb, împlineşte săptămâna aceasta 80 de ani. În ciuda căutării sale pentru fântâna tinereţii, el, ca şi Ponce de Leon, se va întoarce într-o zi în ţărâna din care cu toţi am fost creaţi. Chiar cele mai avansate descoperiri din medicină nu au putut opri ceasul timpului.

Ar trebui să luptăm cu toţii, ca să trăim o viaţă sănătoasă, să ne bucurăm de binecuvântările abundente pe care Dumnezeu a intenţionat ca noi să le experimentăm aici pe pământ. Dar Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi, inclusiv pe tatăl meu – şi pe mine! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.

Ca şi psalmistul, îl laud pe Domnul care „îţi iartă toate fărădelegile tale. El îţi vindecă toate bolile tale; El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare; El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul”. (Psalmul 103:3-5).

Pentru ce îl poţi lăuda pe Domnul astăzi?

Larry Richardson

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video