Postul lui Daniel

„Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce… îngrijitorul lua bucatele şi vinul care le erau rânduite şi le dădea zarzavaturi.” Daniel 1:6.16

Barbara era o mamă conştiincioasă, care era gata să facă tot ce era necesar, ca să ofere un cămin bun soţului şi celor trei băieţi ai ei. Dar aceştia aveau probleme acasă şi la şcoală. Nelinişte, iritabilitate, concentrare slabă a atenţiei şi notele mici îi afectau pe copiii ei.

Simţind că Duhul Sfânt o conducea să caute răspunsuri în Biblie, ea a citit din nou istoria lui Daniel, cum a fost luat la curtea lui Nebucadneţar în Babilon. Raportul lui Daniel despre rezultatele minunate, pe care le-a experimentat cu o dietă vegetariană, a încurajat-o. Poate că ceva asemănător ar ajuta şi familia ei.

Ea a povestit copiilor şi soţului ei istoria lui Daniel. Apoi au discutat ce ar însemna dacă ar încerca ceea ce ei au numit „Postul lui Daniel”. Ar include nu doar o schimbare în ceea ce mâncau, ci şi în ceea ce foloseau pentru hrănirea minţilor lor. Au fost de acord să încerce.

Barbara a început să îndepărteze din casă toate cărţile şi casetele video care conţineau orice lucru agresiv sau suprastimulant, sau orice părea să încurajeze un comportament antisocial, nefericit. Apoi, a început să reducă cantitatea de carne şi produse animale, pe care le oferea familiei.

Curând, copiii au început să arate un interes crescut pentru citit şi studiu, iar notele lor s-au îmbunătăţit.

Astăzi, Barbara este foarte fericită cu „noua” ei familie. Am cunoscut-o când a venit să ceară sfat cum să gătească legume şi a împrumutat cartea mea de bucate. Ea face acum studii biblice, căci vrea ce este cel mai bine pentru familia ei din punct de vedere fizic, mintal şi spiritual.

Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.

Eşti şi tu convins?

Tată iubit, te rog dă-mi putere în timp ce mă străduiesc să nu mă întinez cu hrana, vinul şi distracţia regelui.

Olive Blumenshein

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video