Nu-i lăsa pe demoni să se întoarcă

„O! de ar rămânea ei cu aceeaşi inimă, ca să se teamă de Mine şi să păzească toate poruncile Mele, ca să fie fericiţi pe vecie, ei şi copiii lor!” Deuteronom 5:29

Era 7,30 dimineaţa, când s-a auzit soneria de la intrare. Încă în pijama, pastorul s-a grăbit să deschidă. Faţa brăzdată de lacrimi nu-i era familiară, totuşi arăta un simţământ de panică. „Voi sunteţi oamenii care apăraţi dragostea? Mai am două zile până la pronunţarea divorţului şi am nevoie de ajutor. Am fost căsătoriţi 30 de ani şi nu mai putem să ne înţelegem. Puteţi să mă ajutaţi? Vreţi?”

Cuvintele lui se revărsau la fel de liber ca şi lacrimile lui. Pastorul şi soţia lui l-au invitat pe Gary înăuntru şi pentru următoarele trei ore au ascultat o istorie de durere şi abuz emoţional. Au plâns cu el, amintindu-şi de momentele dureroase din propria lor căsnicie. S-au rugat împreună ca Dumnezeu să intervină.

După câteva luni de consiliere, căsnicia lui Gary şi Lucile s-a îmbunătăţit simţitor. Erau încă probleme care aveau nevoie de atenţie, dar aveau acum uneltele necesare pentru rezolvare. În fiecare săptămână, Gary frecventa serviciile divine din Sabat, şi uneori îl însoţea şi Luciile. înainte să treacă un an, şi-au rededicat vieţile unul altuia, într-un serviciu divin, special, de consacrare.

A trecut aproape un an şi pastorul s-a mutat în altă parte. Imediat Gary s-a simţit abandonat. A încetat să mai meargă la biserică şi înainte să treacă mult timp s-a reîntors la căile sale vechi, abuzive. A început să se îndepărteze de prietenii săi de la biserică şi apoi de soţia şi copiii săi. În cele din urmă, a ales să-şi părăsească familia.

Astăzi, când scriu aceste lucruri, ei sunt din nou la câteva zile de pronunţarea divorţului. El lasă în urmă o soţie şi trei copii foarte supăraţi.

Ce trebuie să învăţăm din această înregistrare?

Toate uneltele pentru schimbarea caracterului, fără supunerea noastră deplină faţă de Dumnezeu şi fără să urmăm planul Lui, nu vor crea refacere permanentă.

1. Dumnezeu este izvorul vieţii noastre, nu alţi creştini, care ne vor dezamăgi deseori.

2. Când întoarcem spatele către Dumnezeu, după ce am văzut odată mântuirea Lui, „demonii” noştri se vor întoarce în număr mai mare.

Credinţa în Isus şi un spirit supus, uşor de învăţat, vor produce transformarea caracterului şi când caracterul se schimbă, comportamentul îl urmează.

Te bazezi pe alţii, ca să-ţi menţină comportamentul pe linia de plutire sau te ții de Hristos, ca El să-ţi schimbe caracterul?

Nancy Rockey

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video