În vagonul fără carne

„Cu el este un braţ de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta şi va lupta pentru noi.” 2 Cronici 32:8

Robert a dat drumul unui strigăt de bucurie aprobativă la şcoala de gătit a Clubului super vegetarian, când a început să explice motivele pentru care frecventa cursul: „Acestea vor fi întâlnirile mele pentru ’Clubul celor dependenţi de carne’. Consumul meu de carne este într-adevăr exagerat şi vreau să învăţ cum să gătesc un alt tip de proteine”. El a detaliat mărimea dependenţei lui, inclusiv cantităţile exacte de carne pe care le devora zilnic. Apoi, a dat drumul unui nou hohot de râs, concluzionând: „Aşa că am venit aici, să urc în vagon.”

Americanii au urcat în vagoane tot timpul de când fraza a devenit populară în ultima parte a anului 1800. Şi aşa cum fiecare, care a fost în vreun fel de „vagon”, poate să vă spună, părăsirea lucrurilor iubite şi familiare cere angajare şi perseverenţă. Prietenia şi suportul acordat de alţi oameni, care încearcă să facă aceleaşi schimbări sau unele asemănătoare, ajută mult. Robert poate să vă spună o mulţime de lucruri despre aceasta. El a rămas cu clasa în timpul celor cinci sesiuni de instruire.

La evenimentul final, de degustare internaţională la şcoala de gătit, faţa lui Robert reflecta pacea şi bucuria unui învingător. Cu câteva săptămâni mai târziu, a anunţat că preparase fiecare reţetă din manualul de curs şi prietenii lui gustaseră din toate preparatele. „Când are loc cursul următor?” a întrebat el. „Am o mulţime de prieteni care vor să vină!”

Baza de suport a fiecăruia, care face schimbări în stilul de viaţă, fie că e vorba de a dormi suficient, de a face mişcare fizică sau de a adopta o dietă fără carne, este Marele Dătător de putere. El dă tăria de a te menţine şi de a continua – de a rămâne în vagon pentru o schimbare deplină. Totuşi, chiar când ne bazăm pe El, cu siguranţă că ne simţim mângâiaţi omeneşte să avem prieteni care ne încurajează.

De aceea aş sugera formarea unui grup-suport de oameni, cu o dietă vegetariană sau care fac (sau încetează să mai facă) orice ai ales, ca fiind scopul tău. Dacă nu cunoşti pe nimeni în apropiere, cere-I Tatălui tău a toate ştiutor să te conducă la cineva căruia i-a cerut să-ţi ofere încurajarea de care ai nevoie.

Doamne, Tu eşti Marele Dătător de putere. Ajută-mă să urc în „vagon” pentru Tine.

Faith Crumbly

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video