Datorii pentru asigurarea de sănătate a lui Dumnezeu

„Voi să slujiţi Domnului, Dumnezeului vostru și El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va îndepărta boala din mijlocul tău. Nu va fi în țara ta nici femeie care să-şi lepede copilul, nici femeie stearpă. Numărul zilelor tale îl voi face să fie deplin.” Exod 23:25-26

Nu mă pot gândi la un plan mai bun de asigurare a sănătăţii, care să garanteze lipsa bolii, a sarcinilor pierdute sau a infertilităţii şi o durată a vieţii depline, nu-i aşa? Aceasta este ceea ce Dumnezeu ar fi dat poporului Său acum mai bine de 3.000 de ani, dacă el ar fi plătit asigurarea – s-ar fi închinat Lui şi ar fi urmat ceea ce El cerea.

Planul de asigurări al lui Dumnezeu este condiţionat. El cere anumite „îndatoriri”, care sunt esenţiale pentru primirea beneficiilor de sănătate făgăduite. Iată câteva dintre cele mai importante:

• „Datoria” de a urma o dietă vegetariand simplă. „Cerealele şi fructele preparate fără grăsime şi într-un mod cât mai natural, ar trebuie să fie hrana de pe mesele celor care pretind că se pregătesc pentru înălţarea la cer” (Counsels on Health, p.42).

• „Datoria” de a fi cumpătat în toate lucrurile.„Necumpătarea, în consumarea de ceai negru, cafea, vin, bere, rom şi coniac şi în folosirea tutunului, opiumului şi a altor narcotice, au rezultat într-o mare degenerare fizică şi mintală şi această degenerare este în continuă creştere” (Ibid., p. 49).

• „Datoria” de a te bucura de aer curat şi de soare. „O folosire liberă şi abundentă a aerului şi a soarelui – binecuvântări pe care Cerul le-a oferit gratis tuturor – vor da viaţă şi putere” (Ibid., p. 54).

• „Datoria” de a folosi apa curată pentru băut şi curăţire. „În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei corespunzătoare promovează sănătatea… Băută din abundenţă, ea ajută la împlinirea nevoilor organismului şi asistă natura să reziste bolii. Aplicarea externă a apei este una dintre cele mai uşoare şi mai satisfăcătoare căi de a regula circulaţia sângelui” (Divina vindecare, p. 220).

Beneficiile pe viaţă, aşezate de planul de sănătate al lui Dumnezeu, pot fi ale tale, dacă te închini Lui şi îţi plăteşti„datoriile”.

Ce ai putea face mai mult, ca să culegi beneficiile planului lui Dumnezeu pentru sănătate?

Jan W. & Kay Kuzma

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video