Cel mai bun dar

Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” (Faptele Apostolilor 20:35)

În timpul anilor de facultate, am avut o prietenă foarte bună care mă numea „prietenul spiritual.” Obişnuiam să studiem Biblia şi să cântăm împreună, ea fiind foarte talentată la cântat. Mă bucuram pentru ea, dar aveam şi o povară, deoarece făcea parte dintr-o religie în care nu se păzea Sabatul şi nu erau îmbrăţişate toate îndrumările biblice pentru un stil de viaţă creştin. Zi după zi, discuţiile noastre despre credinţa celuilalt erau tot mai profunde. Ei nu îi plăcea şi nu credea în credinţa mea. O numea „prea ortodoxă.”

Apoi, într-o zi, Dumnezeu i-a vorbit şi ea a început să observe schimbările din viaţa mea. Voiam să îi dau ceva de valoare de ziua ei. Deja îi dăruisem cărţile Spiritului Profetic şi nişte CD-uri, iar acum voiam să-i dau ceva care merita preţuit. Ea folosea o Biblie pentru copii. Deşi este bună şi aceea, doream ca ea să aibă acces la o sursă care să îi descopere hrana tare din Cuvânt, nu doar laptele. Aşa că i-am oferit o Biblie foarte frumoasă, versiunea King Jing James.

I-au dat lacrimile când a desfăcut ambalajul şi a văzut Biblia. Până în ziua de astăzi, ea spune că acela a fost cel mai frumos dar primit vreodată şi că o citeşte cu bucurie. Şi acum, pentru că a citit-o în profunzime, înţelege mai clar semnificaţia expresiei „adevăr biblic” şi se simte vinovată pentru că a criticat mesajul Bisericii Adventiste. Duhul Sfânt a completat puterea cuvântului scris şi ea înţelege acum adevărul.

Fragmentul de mai jos îmi aduce mare bucurie în inimă când stau şi mă gândesc la prietena mea din anii de facultate: „Oriunde ne-am găsi, ar trebui să folosim ocaziile de a le vorbi şi altora despre Mântuitorul. Dacă urmăm exemplul Domnului Hristos în a face binele, atunci inimile ni se vor deschide, aşa cum s-au deschis şi faţă de El… Aceasta este lucrarea cea mai nobilă, la care noi putem să folosim talentul vorbirii.” (Parabolele Domnului Isus, p. 339)

Există altceva care să poată descoperi mai bine taina adevărului în afară de Biblie? Să semănăm adevărul în inimile vecinilor şi ale prietenilor. Rugăciunea noastră să fie: „Doamne, ajută-ne să propovăduim adevărul pe care îl ştim din Cuvântul Tău. Amin!”

Samuel Pushparaj, India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video