Îndrumat de Domnul

Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa? (Proverbele 20:24)

Eram în colportaj în oraşul Sucre, în timpul campaniei de vară, când am întâlnit un coleg evanghelist care era la fel de descurajat ca şi mine, aşa că am hotărât să lucrăm împreună. Totuşi planurile noastre nu au ţinut mult. Câţiva câini furioşi au început să latre şi să se apropie de noi – un pic cam mult. Pentru a scăpa, am luat-o în direcţii diferite.

Aşa că din nou eram singură în colportaj. Mergând din uşă în uşă, am ajuns, în cele din urmă, la ultima casă de pe stradă şi am bătut. A ieşit o femeie şi mi-a spus să aştept. După ce am aşteptat o vreme, m-a văzut fiica femeii şi i-am spus că o aşteptam pe mama ei. Într-un final, când mama s-a întors, m-a invitat înăuntru şi a cumpărat câteva din cărţile pe care i le-am prezentat, alegând să plătească în rate.

În luna ianuarie, m-am întors la ea pentru a doua plată, dar la uşă a răspuns o doamnă mai în vârstă, Maria Elena. Era mama clientei mele şi mi-a spus că fiica ei nu mai locuia acolo. Dar m-a invitat în casă, în timp ce a sunat-o. I-am arătat materialele mele şi i-a plăcut o carte despre căsătorie. L-a sunat pe soţul ei, Jose Luis, şi a cumpărat cartea There Is Still Hope („Încă mai este speranţă”). A mai cumpărat şi cartea Even With Our Differences, I Would Marry You Again („În ciuda neînţelegerilor, m-aş căsători din nou cu tine”).

Am întrebat-o dacă ne-am putea ruga şi dacă are vreo cerere pentru rugăciune. Mi-a spus să mă rog pentru fiul ei, deoarece trecea prin nişte probleme dificile. Lui voia să îi trimită acele cărţi. Am încheiat vizita cu o rugăciune.

Când m-am întors pentru următoarea plată, am găsit-o pe doamna Maria Elena foarte fericită şi recunoscătoare, pentru că fiul ei citea cărţile şi începuse cu cea religioasă. El i-a spus că acele cărţi îi schimbau viaţa şi că se gândea să meargă la biserică. Maria Elena a cumpărat încă o carte ca aceea pentru fiica ei din Spania. Din nou ne-am rugat împreună.

M-am împrietenit cu Maria Elena şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a călăuzit spre casa lor. Cred că incidentul cu câinii furioşi a fost o intervenţie a Duhului Sfânt, pentru a mă trimite pe strada unde locuia Maria Elena.

Heydi Valeira Chura Apaza, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video