Victoria în căutarea păcii

Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu! Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalmii 143:10)

Victoria Mugala Bbuku divorţase de soţul ei la 44 de ani. Frustrarea, teama şi durerea au făcut-o să se îndrepte spre băutură. Apoi a întrerupt orice legătură cu prietenii şi rudele. În cele din urmă, Victoria a părăsit Zambia, ţara ei natală, şi a mers în ţara vecină, Zimbabwe, apoi s-a mutat în Africa de Sud, în încercarea de a-şi găsi liniştea. Membrii familiei au încercat să ia legătura cu ea, dar nu au reuşit.

Totuşi viaţa în Zimbabwe şi în Africa de Sud nu a făcut-o mai fericită pe Victoria. Ea s-a supărat pe Dumnezeu şi Îl învinovăţea pentru toate evenimentele prin care trecuse. Mai apoi, a hotărât să se întoarcă în Zambia, dar s-a stabilit în altă zonă, unde nu o cunoştea nimeni.

Într-o zi, a întâlnit un băiat de 17 ani, care i-a spus despre dragostea lui Isus. Ea a fost supărată când s-a menţionat numele Isus, aşa că i-a spus băiatului să dispară. Neştiind ce să-i spună, băiatul a hotărât să îi dea Victoriei Tragedia Veacurilor, însă ea i-a spus că nu era interesată de cărţi creştine – îi plăceau doar cărţile despre crime. Băiatul a insistat ca ea să ia cartea, pentru că şi aceasta conţinea multe crime (făcând referire la primele 11 capitole ale cărţii)!

Într-un final, Victoria a luat cartea şi a citit-o în doar câteva zile. Apoi a mers să îl caute pe băiat. Când, în cele din urmă, l-a găsit, l-a întrebat ce biserică frecventa. Băiatul i-a spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Victoria a studiat Biblia şi, după o vreme, a primit botezul.

Acum, la 57 de ani, Victoria este una dintre cele mai de succes evangheliste cu literatură din Zambia. Are o casă decentă, iar familia ei este uimită văzând ce amabilă şi bună a devenit. De la convertirea ei, ea a mai încercat să îl găsească pe băiatul care i-a dat cartea, dar fără succes. Doar Dumnezeu ştie unde este, dar Victoria aşteaptă cu nerăbdare să îl întâlnească în Noul Ierusalim.

Oferă şi tu o carte şi lasă rezultatele în mâna Domnului!

Nelson Semweemba, Zambia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video