Nu doar o carte de istorie

Domnul M-a chemat din sânul mamei şi M-a numit de la ieşirea din pântecele mamei. (Isaia 49:1 u.p.)

Într-o dimineaţă, în anul 1979, la mine la birou a venit o doamnă, s-a prezentat şi mi-a spus că venea din partea Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, despre care nu ştiam nimic. Apoi mi-a arătat cartea Tragedia Veacurilor. Răsfoind-o puţin, părea să fie o carte de istorie, un material bun de citit, aşa că am cumpărat-o.

Citind cartea, eram tot mai uimit. Alesesem cartea doar din plăcerea de a citi, dar ea s-a dovedit o carte care mă provoca la un studiu mai profund. Am citit cartea a doua oară. Oare aşa avea să se termine lumea? Sau era doar opera unui fanatic? M-am trezit analizând şi investigând ce citeam. Am început să îmi dau seama de faptul că există un Dumnezeu în ceruri, iar eu trebuia să aleg între Dumnezeu şi lume.

În 1981, s-a întâmplat ceva ce nu mi-a plăcut la locul de muncă, aşa că mi-am dat demisia şi m-am mutat la ţară. Am recitit Tragedia Veacurilor, în special ultimele cinci capitole. Cartea mi-a cucerit inima atât de tare, încât în mine s-a stârnit un puternic interes pentru Biblie.

Într-o zi, un frate de-al meu mai mic, adventist de ziua a şaptea, şi prietenul lui, profesor de meserie, au venit acasă într-o vacanţă şi s-au oprit şi pe la mine, într-o vizită. Era mai mult o vizită „misionară”, urmată de mai multe vizite şi apoi şi de studii biblice.

Nu după multă vreme, mi-au cerut să iau o hotărâre pentru Hristos. Nu eram sută la sută sigur, aşa că am stabilit o dată când să revină pentru a le da un răspuns. Dar şi membrii altei confesiuni au făcut apelul de a mă alătura bisericii lor. Le-am cerut să se întoarcă în aceeaşi zi cu adventiştii, fără să le spun că un alt grup va fi acolo. Apoi, pentru prima dată în viaţa mea, m-am rugat la Dumnezeu şi I-am cerut să trimită la mine grupul care avea adevărul.

Când a sosit ziua stabilită pentru întâlnire, adventiştii au ajuns, dar membrii celeilalte biserici nu au reuşit să vină. Atunci am ştiut sigur că adventiştii aveau adevărul. Dumnezeu răspunsese rugăciunii mele şi eu mi-am predat viaţa lui Isus. Astăzi sunt pastor adventist de ziua a şaptea, dar totul a început de la un evanghelist cu literatură, care mi-a vândut cartea Tragedia Veacurilor.

Hybe B. Mhango, Malawi

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video