Şcoala părinţilor

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă. (Isaia 59:1)

Evangheliştii cu literatură lucrează mergând din uşă în uşă, stabilind programări pentru întâlniri în case, şcoli sau firme. Unii sunt specializaţi în vânzări pentru grupuri, folosindu-se de metoda seminarelor, tactică pe care Oralia Vega şi George Sotelo au folosit-o în Mexico City.

Oralia şi George au programat o prezentare din seria „Şcoala părinţilor”, care urma să ţină o oră, la o şcoală privată prestigioasă, frecventată de 1.050 de elevi. Subiectul prezentării era „Arta formării unor copii de succes”. Prezentarea a fost programată pentru ora 8 şi am avut privilegiul să îi însoţesc şi eu.

Ajunşi acolo, am văzut 300 de scaune aşezate frumos pe peluză. Bun! Deci vom avea o audienţă mare, ne gândeam noi. Profesoara care conducea întâlnirea şi-a exprimat însă îndoiala şi s-a scuzat în avans pentru că se aşteptau la o prezenţă mai slabă în acea zi, spunând că părinţii erau „apatici” faţă de aceste programe. La ora 8:30 doi părinţi intraseră deja pe poartă. Imediat s-au mai adus încă 300 de scaune. „Nu am mai văzut niciodată atât de mulţi părinţi adunaţi într-o singură zi!” a declarat directorul.

De îndată ce părinţii şi-au ocupat locurile, am fost prezentaţi şi apoi le-am împărtăşit informaţiile pe care le pregătisem despre cum să creşti un copil de succes. Informaţiile noastre includeau sfaturi despre cum să foloseşti cărţile Train Up a Child („lnstruieşte-ţi copilul”) şi A Seat at the Top („Un loc în vârf”) ca manuale pentru acasă. La sfârşitul prezentării, părinţii s-au îngrămădit în jurul nostru, pentru a comanda şi cumpăra cărţi. Dar noi am subestimat numărul de cărţi necesare. Am adus cu noi doar 200 de seturi cu cele două cărţi, iar părinţii le-au cumpărat pe toate şi au mai comandat încă 200 de seturi pe care să le aducem ziua următoare.

Cu siguranţă că mâna Domnului nu este prea scurtă şi nici urechea Lui prea tare ca să audă rugăciunile lucrătorilor Lui. Ne rugăm ca acei părinţi să fie binecuvântaţi, să îşi educe copiii folosindu-se de cărţile lui Dumnezeu.

Salomon Salazar Hernandez, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video