Dumnezeu face lucruri mari

Da, Domnul a făcut mari lucruri pentru noi şi de aceea suntem plini de bucurie. Doamne, adu înapoi pe prinşii noştri de război ca pe nişte râuri în partea de miazăzi! (Psalmii 126:3,4)

Într-o seară, i-am cerut lui Dumnezeu să mă conducă în următoarea zi unde voia El să lucrez şi am simţit că trebuie să lucrez în regiunea Lacului Victoria. Aşa că am mers acolo şi am vizitat câteva şcoli. O şcoală parohială mi-a adus o mare binecuvântare, văzându-L pe Dumnezeu în acţiune acolo. După ce s-a uitat la cărţile mele, directoarea a considerat că le poate folosi la cursuri, aşa că a cumpărat câteva exemplare pentru şcoală. Apoi s-a uitat la setul de zece volume The Bible Stories şi a hotărât să-l cumpere. Totuşi, pentru că nu avea destui bani la ea în acel moment, mi-a semnat un ordin de plată şi am stabilit să mă întorc pentru ceilalţi bani.

Vineri m-am întors la şcoală, dar nu am găsit-o. Secretara mi-a spus că nu ştia unde este, însă am aflat de la paznici că ea fusese concediată. Am rostit o rugăciune şi L-am rugat pe Dumnezeu să preia El controlul asupra situaţiei. Fusese atât de amabilă! M-am rugat şi mai mult pentru ea.

Au trecut câteva săptămâni şi, într-o seară, m-a sunat ea. Şi-a cerut mii de scuze şi a întrebat dacă ne puteam întâlni în holul unui hotel anume din Entebbe. Am ajuns acolo cu o întârziere de 30 de minute şi, dezamăgită, eram deja în drum spre casă când m-a sunat şi mi-a cerut să mă întorc la hotel. De acolo, m-a condus la ea acasă, cu un zâmbet larg pe faţă. Am fost bucuroasă să o pot întâlni din nou pe această doamnă minunată. Mi-a spus că o tulburase foarte mult faptul că era datoare cu bani şi nu putea să aibă pace până nu se achita de datorie.

Am fost încântată să aflu că, deşi îşi pierduse locul de muncă de la şcoală, deja îşi găsise altul, mult mai bine plătit, la o universitate locală. Împreună i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui faţă de amândouă. Ne-am împrietenit, aşa că m-a prezentat şi prietenelor ei de la universitate, dintre care multe mi-au devenit cliente.

Da, Dumnezeu a „adus înapoi” banii. Şi ai mei, şi ai ei! La urma urmei, Cuvântul lui Dumnezeu spune că El e cel care „a făcut mari lucruri pentru noi şi de aceea suntem plini de bucurie”.

Frida Opiyo, Uganda

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video