Întâlniri memorabile

Neamuri vor umbla în lumina ta… vei tresări de bucurie şi îţi va bate inima şi se va lărgi. (Isaia 60:3,5)

Budva este un oraş frumos, dar foarte aglomerat, de pe coasta Muntenegrului. Deşi locuiesc şi lucrez în Belgrad, Serbia, verile mi le petrec în Muntenegru, lucrând ca evanghelist cu literatură.

Într-o vară, în timp ce lucram pe plajă, am întâlnit o familie foarte drăguţă. Tatăl a recunoscut câteva din cărţi pentru că le cumpărase înainte. Mi-a spus că îi plăcea să citească şi am vorbit cu el despre lucruri spirituale. Era economist de profesie şi, vorbind mai mult, am aflat că locuiau în Belgrad, pe o stradă paralelă cu strada unde locuiam eu. Ne-am minunat de „coincidenţa” de a întâlni la sute de kilometri depărtare de Belgrad un vecin, o persoană care voia să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu. Am făcut schimb de numere de telefon şi am promis să ne reîntâlnim!

O altă ocazie rămâne în amintirea mea, când am vorbit cu două femei din Igalo despre diverse subiecte, inclusiv despre Biblie, mai mult de o oră. Ni s-au alăturat şi nişte prietene de-ale lor, care au pus multe întrebări. Când mi-au cerut sfatul cu privire la ce cărţi să cumpere, le-am recomandat Viaţa lui Iisus. Adesea mă întreb ce ne va descoperi veşnicia despre rezultatele acelei întâlniri.

În Igalo, am întâlnit şi un cuplu din Serbia. Ei m-au ascultat când prezentam cărţile unei familii din Germania. Au fost impresionaţi de discuţia şi de cărţile noastre, dar nu aveau bani la ei. Le-am spus că am un stand de carte deschis seara şi i-am invitat să vină acolo. Din nefericire, în acea seară nu am putut fi la stand. Două seri mai târziu, un cuplu a exclamat în timp ce se apropia: „Te căutăm de două zile!” Era cuplul cu care mă întâlnisem. Am ales şapte cărţi pe care să se uite şi le-am prezentat puţin pe fiecare. Fără să se gândească foarte mult, femeia m-a rugat să calculez preţul pentru toate cărţile, iar soţul a plătit pentru ele. O lună mai târziu, după ce m-am întors în Serbia, mi-a sunat telefonul. Era aceeaşi femeie, mă suna să comande mai multe cărţi. Aştept cu nerăbdare următoarea noastră întâlnire.

Lăudat să fie Dumnezeu pentru întâlnirile minunate prin care ne încurajează şi ne întăreşte credinţa.

Nikica Ninkovic, Serbia (lucrează în Muntenegru)

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video