Broşura care a determinat construirea unei biserici

Unii din sinagoga numită a izbăviţilor… au început o ceartă de vorbe cu Ştefan, dar nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi Duhului cu care vorbea el. (Faptele Apostolilor 6:9,10)

În vremea apostolilor, neamurile strigau după adevăr, iar apostolii răspundeau şi propovăduiau Evanghelia. Tot aşa, în ţara mea Myanmar, un evanghelist cu literatură a împărţit o broşură, iar Duhul Sfânt i-a convins pe mulţi oameni cu privire la adevăr, ei devenind adventişti de ziua a şaptea.

Aung Zaw Min, un evanghelist cu literatură, călătorea cu autobuzul spre o comună, într-un Sabat după-amiază, împreună cu Mya Chit, directorul de Publicaţii şi Daw Kyin Sein, un membru laic. Ei au împărţit broşuri pasagerilor. O doamnă s-a interesat cu privire la broşură şi originea ei şi a întrebat:

– Toţi sunteţi creştini?

– Da! Suntem creştini adventişti de ziua a şaptea, am răspuns noi. Ea dorind să afle mai multe a întrebat din nou:

– Dacă aveţi timp, aţi vrea să mă vizitaţi? Nu locuiesc departe de aici.

Cei trei au mers împreună cu ea şi, când au ajuns acasă, le-a servit un prânz delicios şi apoi au discutat din Biblie câteva ore, împreună cu toată familia. Apoi au stabilit o dată în care să înceapă studiile biblice. Deşi pastorul bisericii frecventate de acea familie s-a opus acestui lucru, familia a mers înainte cu studiul.

Un an mai târziu, soţul doamnei, U Than Myint, a dus-o pe fiica lor la Seminarul Biblic Chinezesc din capitală. Pastorul lor a călătorit împreună cu ei. Acolo, U Than Myint a participat la câteva întâlniri de evanghelizare organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Fiica lui a fost foarte supărată şi i-a spus să nu mai meargă. Şi pastorul a încercat să îl împiedice, dar el a continuat să participe.

La finalul întâlnirilor, el a primit botezul, iar în următorii doi ani, membrii familiei lui au fost botezaţi. Datorită acestei familii, mica grupă de păzitori ai Sabatului din acel sat a devenit biserică. O singură broşură, distribuită în autobuz, a schimbat viaţa unei familii şi a dus la înfiinţarea unei biserici! Dumnezeu e minunat! El îşi cheamă poporul din întuneric la lumină.

Mya Chit, Myanmar

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video