Puterea paginii tipărite

Tot aşa şi Cuvântul Meu care iese din gura Mea nu se întoarce la Mine fâră rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. (Isaia 55:11)

În vara anului 2010, făceam colportaj în Akure, Nigeria. Una din cărţile vândute doamnei Bello, de la o şcoală de asistente medicale din oraş, a fost Health Power („Puterea sănătăţii”). În anul următor, m-am întors în Akure într-o campanie de colportaj, pe timpul verii. Am hotărât să vizitez câteva persoane pe care le cunoscusem vara trecută, inclusiv pe doamna Bello.

Când am ajuns la uşa dumneaei, ea a strigat de bucurie:

– Domnule Kolawole, există o mare putere în paginile tipărite ale cărţilor pe care le-am cumpărat de la dumneavoastră, în special cea numită Health Power. Ea mi-a remodelat obiceiurile de sănătate şi m-a ajutat să îmi menţin greutatea sub control. Deşi sunt asistentă medicală, nu am găsit nicăieri cărţi la fel de bune ca ale voastre. Am recomandat această carte multor persoane şi acum am nevoie de mai multe exemplare! a spus ea. Am trecut-o şi pe mama pe o alimentaţie vegetariană, aşa cum e prescrisă în carte, şi însăşi soţia guvernatorului de stat m-a întrebat care este secretul noii mele greutăţi.

Apoi doamna Bello a cumpărat încă o carte Health Power, pe care plănuia să i-o dăruiască soţiei guvernatorului.

– Îl laud pe Dumnezeu pentru că te-a trimis la familia mea, a spus ea.

Ce experienţă uimitoare! Îl laud pe Dumnezeu pentru că mă foloseşte, ca student, să aduc la îndeplinire lucrarea Sa. Eu cred în următoarele cuvinte inspirate: „Când şcolile se închid, mulţi au ocazia să plece în câmp ca evanghelişti cu literatură. Colportorul credincios îşi face drum în multe case, în care lasă materiale preţioase de citit, care conţin adevărul pentru acest timp” (Evanghelizarea prin literatură, p. 31).

Îi îndemn pe colegii mei studenţi să îşi petreacă vacanţele şcolare în colportaj, ducând aceste cărţi minunate în casele oamenilor care au nevoie de vindecare fizică şi spirituală. Cu adevărat este o experienţă fericită şi încurajatoare! Lucrarea unui colportor nu este muncă în zadar. Ea îşi va atinge scopul dat de Dumnezeu şi multe suflete vor fi câştigate pentru împărăţie, ca rezultat al lucrării cu literatură.

Adeleke Kolawole, Nigeria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video