Luând poziţie de partea Sabatului

Dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul. (Isaia 58:13,14)

În 2010, un grup de evanghelişti cu literatură au mers în satul Makariha, nu departe de oraşul Znamenka, pentru a distribui şi a vinde cărţi. Acolo, au întâlnit persoane şi din alte confesiuni şi le-au oferit ziare misionare şi cărţi. O dată pe lună, se întorceau pentru a duce ultimul număr şi pentru a-şi vizita noii prieteni.

Un bărbat din acel grup, Vladimir, a cerut o carte Tragedia Veacurilor. Auzise de acea carte de mai multe ori, dar nu avusese ocazia să o citească. După ce a citit cartea, el le-a spus şi altora lucrurile descoperite în ea. Apoi, Domnul i-a dăruit o experienţă minunată.

Era primăvară şi câmpurile trebuiau arate. Fâşiile de pământ care aparţineau sătenilor nu erau îngrădite, aşa că tractorul putea ara tot terenul deodată. Consiliul din sat a stabilit ca acest lucru să se facă într-o sâmbătă. Dar Vladimir descoperise că Sabatul era sfânt, aşa că nu a vrut ca pământul lui să fie arat în Sabat. Asta însemna că tractoristul trebuia să lucreze în jurul terenului lui Vladimir, ceea ce ar fi fost un inconvenient, dar Vladimir a insistat.

În acea duminică, Vladimir s-a întâlnit cu un grup din biserica din care făcea parte şi le-a spus că el a înţeles că Sabatul zilei a şaptea este ziua Domnului şi că va începe să îl păzească. Când s-a întors acasă, a văzut un tractor pe bucata lui de pământ. Preşedintele consiliului i-a onorat cererea şi a arat bucata de pământ a lui Vladimir duminica.

Când Vladimir a încetat să mai frecventeze biserica lui, alte şapte persoane i-au urmat exemplul şi au început să se închine în Sabat. Câţiva s-au întors după aceea la bisericile lor, dar cinci dintre ei au fost botezaţi şi au continuat să se închine în Sabat. Ca rezultat al eforturilor misionare din acel sat, 13 persoane se închină acum şi studiază împreună în casa unuia dintre membri.

Datorită evangheliştilor cu literatură, cărţii Tragediei veacurilor şi lucrării Duhului Sfânt, Vladimir şi ceilalţi membri „au luat poziţie de partea Sabatului”.

Vladimir Ganzha, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video