Chipul lui Isus în noi

Adevărat, adevărat vă spun că cine primeşte pe acela pe care-l trimit Eu pe Mine Mă primeşte şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. (Ioan 13:20)

De câte ori te-ai trezit mergând singur pe stradă, dezamăgit de capacităţile tale limitate de a-i face faţă inamicului, simţindu-te fără putere? Cât de des ai plâns în sinea ta, simţindu-te singur în lucrarea de colportaj? Dar nu uita, noi nu luptăm singuri.

Ruben Villaba este un colportor de înălţime medie, cu ten măsliniu şi păr închis la culoare. Într-o zi, într-un spital din Buenos Aires, i-a întâlnit pe Dionisio şi pe soţia lui, Asunta, care s-au arătat interesaţi de lucrurile spirituale. Ruben le-a oferit studii biblice şi ei au acceptat cu bucurie. Şi, pentru că Ruben avea deja programate foarte multe studii biblice, el i-a prezentat pe cei doi membrilor bisericii din Villa Ballester, care s-au îngrijit de acel cuplu şi au studiat împreună cu ei.

După o vreme, cei doi l-a invitat pe Ruben la botezul lor. După botez, Ruben s-a dus să îi felicite. Dar, spre surprinderea lui, Dionisio nu l-a recunoscut. Atunci, prezbiterul a încercat să îi amintească:

– Dionisio, acesta este domnul care v-a oferit studii biblice.

– Iertaţi-mă, dar eu îmi aminteam că era mult mai înalt, cu ten deschis şi cu părul blond, a răspuns Dionisio.

Cum putea să îşi amintească Dionisio că Ruben era mult mai înalt, cu tenul deschis şi cu păr blond, când el era de înălţime medie, cu ten măsliniu şi cu părul închis la culoare?

Ruben crede că răspunsul se găseşte în Manualul colportorului, unde Ellen White ne reaminteşte: „Domnul Isus, stând la dreapta colportorului, mergând împreună cu el, este Lucrătorul-şef. Dacă noi Îl recunoaştem pe Domnul Hristos ca pe Cel care este alături de noi pentru a pregăti calea, Duhul Sfânt va merge cu noi şi va mişca lucrurile.” (p. 40)

Cel care merge alături de noi pe stradă este Isus! El are nevoie de voluntari, ca ambasadori, dispuşi să Îl reprezinte în faţa acestei lumi.

Tu şi cu mine putem reflecta slava lui Dumnezeu asupra celor care au nevoie de El. Noi ne putem continua activităţile de zi cu zi, având asigurarea că Isus va reflecta chipul Său prin noi şi, împreună cu Duhul Sfânt, va face lucrul nostru mult mai roditor.

Esteban Molina, Argentina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video