Dublaţi porţiile!

Domnul… va trimite pe îngerul Său cu tine şi-ţi va da izbândă în călătorie. (Geneza 24:40)

În fiecare zi în care lucrezi pentru Domnul experimentezi ceva special, în timpul campaniei de iarnă, ne-am rugat foarte mult. Ne rugam cu toată echipa dimineaţa devreme. În fiecare dimineaţă la ora 3, cineva ne trezea pentru a ne ruga împreună, cerându-l lui Dumnezeu puterea Duhului Sfânt şi tovărăşia îngerilor. Am urmat acest program timp de mai multe zile. Ştiam că aveam nevoie de ajutor special, deoarece în acea campanie aveam cu noi cărţile Tragedia Veacurilor, Viaţa lui Iisus şi alte cărţi de Ellen White.

Zilele de vineri erau speciale, deoarece lucram doar până la amiază. Într-o vineri, după ce am terminat lucrul în acea zi, m-am întors la locul unde eram cazaţi pentru a mă pregăti de Sabat. Liderul de grup era şi el acasă şi, pentru că niciunul dintre noi nu mâncase, am hotărât să mergem să luăm prânzul împreună. Am străbătut străzile timp de câteva minute, căutând un loc potrivit şi, în cele din urmă, ne-am oprit la un restaurant mai mic, aflat în apropierea bisericii. După ce am răsfoit meniul, am comandat două porţii, câte una pentru fiecare. Dar chelneriţa a spus:

– Băieţi, ar fi mai bine să comandaţi patru porţii, nu doar două.

– De ce patru? am întrebat noi. Suntem doar noi doi.

Răspunsul ei ne-a surprins.

– Eu sunt aici în fiecare zi şi vă văd mereu când treceţi pe aici. Am văzut că sunteţi patru în grup, nu doi! Atunci de ce să comandaţi doar două porţii? Ar trebui să comandaţi patru!

Experienţa aceea ne-a confirmat că, atunci când ne rugăm după voia lui Dumnezeu, noi trebuie doar să fim credincioşi, să ne încredem în Domnul şi să aşteptăm răspunsul Lui la rugăciuni. Chiar dacă nu i-am putut vedea pe îngerii noştri, ei erau cu noi şi altcineva îi văzuse.

Când ieşim să facem ceva pentru Domnul, El este cu noi. Noi nu suntem singuri atunci când lucrăm pentru El. Pune-te în mâna Domnului şi El va trimite îngerii Săi să fie şi cu tine!

Luis Biazotto, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video