Convertiri în cartier

Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.” (Luca 9:23)

Venkaiah locuieşte aproape de biserica adventistă din satul Eethamu-kkala (cu o populaţie de 9 000 de locuitori), aproape de Golful Bengal. Provine dintr-o familie hindusă, care se închină la idoli. De-a lungul timpului, a observat că eu şi pastorul mergeam din casă în casă, vizitând şi rugându-ne cu oamenii din comunitate, dar nu a răspuns niciodată invitaţiei pastorului de a veni la biserică. La un moment dat, Venkaiah a început să se simtă foarte slăbit, având dureri mari la mâini şi picioare şi, în scurt timp, nu îşi mai putea mişca mâna stângă şi piciorul stâng. Membrii familiei l-au dus de urgenţă la spital şi acolo s-au rugat idolilor pentru el. Zilele treceau şi nu se observa nicio îmbunătăţire.

Auzind ce s-a întâmplat, am mers împreună cu pastorul la el. I-am oferit mai multe reviste de sănătate şi ne-am rugat pentru el. Pastorul nostru i-a spus că Dumnezeul nostru este un mare vindecător, iar Venkaiah ne-a cerut să continuăm să ne rugăm pentru el. În timp, sănătatea lui a început să se îmbunătăţească, se putea mişca mult mai bine. Acum, el frecventează biserica noastră. Rugaţi-vă pentru Venkaiah!

Penchalaiah locuieşte în satul Colonia Indira Nagar. Este alcoolic şi când este băut, se ceartă fără motiv şi îşi pierde controlul, până într-acolo că îi bate pe cei din familie şi tulbură comunitatea. Membrii familiei lui l-au implorat de multe ori să se lase de alcool, dar Penchalaiah era încătuşat de lanţurile dependenţei.

Într-un Sabat, pastorul nostru predica despre temperanţă. Soţia lui Penchalaiah a auzit acel mesaj şi i-a cerut pastorului să vorbească cu soţul ei. Împreună cu pastorul, l-am vizitat pe Penchalaiah şi i-am vorbit despre principiile de sănătate din Biblie. I-am dat şi câteva reviste de sănătate pe care să le studieze. După mai multe vizite, Penchalaiah a acceptat cuvintele din Biblie şi a luat hotărârea să îşi schimbe obiceiurile. El încearcă din răsputeri să biruie dependenţa şi doreşte să se alăture bisericii. Rugaţi-vă şi pentru Penchalaiah.

Israel, India

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video