Însoţiţi de îngeri

Atunci, diavolul L-a lăsat. Şi deodată au venit la Isus nişte îngeri şi au început să-l slujească. (Matei 4:11)

Am condus cam 600 de kilometri din Bangkok şi am ajuns în Lampang, al treilea oraş ca mărime din nordul Thailandei, unde m-am întâlnit cu cei trei evanghelişti cu literatură de acolo. Unul dintre ei a spus că vânduse într-o săptămână doar trei cărţi, aşa că am plecat capetele şi ne-am rugat. l-am cerut lui Dumnezeu să ne dea curaj şi binecuvântări şi am început să distribuim gratuit literatură. În jurul orei 8 seara, am reuşit să obţinem şi câteva comenzi pentru cărţi.

Dimineaţa următoare, la închinare, i-am întrebat care sunt lucrurile care îi îngrijorau. Au menţionat câteva probleme minore, dar am simţit că aveau nevoie ca cineva să le reamintească de lucrarea înălţătoare pe care o făceau îngerii. Le-am spus şi lor următorul citat: „Avem nevoie să înţelegem misiunea îngerilor mai bine decât o facem acum. Ar fi bine să ne amintim că fiecare copil credincios al lui Dumnezeu trebuie să conlucreze cu fiinţele cereşti.” (Faptele Apostolilor, p. 154) Le-am reamintit că ei nu sunt singuri când merg în colportaj.

Dumnezeu ne-a exemplificat foarte frumos acest lucru în a treia zi, în drum spre Bangkok. Toţi patru am oprit la un restaurant pentru a lua prânzul. În apropierea clădirii restaurantului, erau câteva umbrare şi am ales să mâncăm afară.

Ne-am aşezat şi imediat a venit chelnerul şi a pus cinci pahare de apă pe masă. Apoi s-a întors cu al cincilea scaun de lemn şi l-a pus chiar lângă mine. Noi eram patru şi acum la masă erau cinci scaune şi cinci pahare cu apă. Ne-am uitat unii la alţii. Oare mai este cineva cu noi şi noi nu îl vedem? ne-am gândit. Atunci, am hotărât că, dacă acelaşi chelner avea să aducă cinci porţii de orez, în loc de patru, cu siguranţă că un înger era alături de noi. Şi aşa s-a şi întâmplat, chelnerul a adus cinci porţii de orez.

Am parcurs restul drumului cu bucurie în inimi. Toate îngrijorările dispăruseră. Am cântat multe cântece, lăudând bunătatea lui Dumnezeu. Am rostit apoi o rugăciune de mulţumire, deoarece acei evanghelişti cu literatură au putut experimenta bucuria şi mângâierea că sunt însoţiţi de îngeri.

Demetrio Taotao, Thailanda

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video