O transformare de 180°

Seara vine plânsul, iar dimineața, veselia. (Psalmii 30:5)

Juliet se afla împreună cu un grup de evanghelişti cu literatură în Maun, în nordul Botswanei. Grupul lor a fost binecuvântat cu multe vânzări. Dar când Juliet a trebuit să ducă oamenilor cărţile, nu a mai avut bani pentru taxi şi astfel a trebuit să meargă pe jos, chinuindu-se cu cele două genţi pline cu cărţi. La destinaţie, un ofiţer de pază i-a dat voie să intre, dar apoi a venit un alt angajat, o doamnă, şi i-a spus că nu avea voie. „Cărţile voastre sunt scumpe. Pleacă! Dacă te întorci pe aici, voi chema tot personalul şi te batem.” Apoi a închis poarta.

Dezamăgită, Juliet şi-a luat genţile, care erau foarte grele, şi s-a întors acasă. În liniştea căminului ei, a plâns şi s-a rugat: „Unde ai fost, Doamne?” Postind şi meditând la făgăduinţele lui Dumnezeu, a dat peste un fragment din cartea Evanghelizarea prin Literatură, care i-a adus mare mângâiere. În capitolul „Ajutor în orice greutăţi”, scrie: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pentru a ne oferi lucruri despre care noi nu ştim nimic. Cei care acceptă unicul principiu de a face din slujirea lui Dumnezeu lucrul suprem vor descoperi că încurcăturile au dispărut, iar în faţa lor calea este netedă.” (Evanghelizarea prin Literatură, p. 114)

Juliet a simţit îndemnul să se întoarcă să îl vadă pe manager. Şi-a programat o întâlnire şi, ajunsă acolo, a fost condusă în sala de conferinţe pentru a vorbi tuturor angajaţilor. Încăperea era plină şi era acolo şi femeia care o oprise pe Juliet, acum încercând să deranjeze întâlnirea. I s-a cerut să părăsească încăperea şi, în timp ce ieşea, le-a sugerat tuturor să o urmeze, însă doar două persoane au urmat-o.

După ce Juliet a terminat prezentarea, femeia a intrat grăbită înapoi în încăpere şi a strigat către Juliet: „Vinde-mi o Biblie – vreau o Biblie!” întregul ei comportament se schimbase şi i-a încurajat şi pe alţii să cumpere Biblii. Aproape toţi au cumpărat câte o Biblie şi alte cărţi. După aceea, femeia şi alţi câţiva angajaţi au început să o recomande pe Juliet şi altora.

Făgăduinţa lui Dumnezeu este: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20). Cred că numeroasele Biblii vândute vor fi folosite de Dumnezeu pentru a-i salva pe mulţi pentru împărăţia Sa.

P. Lelekanye, Botswana

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video