Ploaia ne-a salvat botezul

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. (Psalmii 46:1)

În anul 1992, am organizat un seminar de Apocalipsa într-un sat din Nord-Est, în Congo. Am avut o prezenţă foarte numeroasă şi mulţi oameni au cumpărat şi cărţi. Printre cei care citiseră cărţile noastre şi au luat hotărârea de a se boteza erau şi trei tinere. Dar în familia lor s-a produs o mare tulburare, deoarece unii membri ai familiei se împotriveau botezului. Totuşi cele trei tinere au insistat că luaseră o decizie personală şi erau pregătite pentru botez.

În seara dinaintea botezului, familia lărgită a ţinut o întrunire şi a inclus şi o parte din vecini. Am asistat incognito la întâlnire şi le-am ascultat planurile. Voiau să dea unor tineri alcool şi droguri, apoi să meargă la râu cu bice şi, când fetele urmau să fie botezate, bărbaţii să sară şi să-i biciuiască pe toţi, să creeze o aşa confuzie, încât să întrerupă botezul. Le-am spus pastorului şi prezbiterilor de planurile lor şi am adus această problemă înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, cerându-I să intervină. Apoi am făcut un plan.

Cele trei fete urmau să meargă pe un alt drum la râu şi să rămână ascunse, fiind botezate ultimele. La botez, pastorul a prezentat un mesaj scurt, apoi a coborât în apă cu şapte dintre candidaţi, iar cele trei fete au rămas ascunse. Tinerii aflaţi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor aşteptau pe malul râului. După ce a cincea persoană a fost botezată, a început să plouă foarte tare şi mulţi dintre cei care stăteau pe margine au fugit să se adăpostească. Chiar şi tinerii care voiau să ne facă probleme au fugit, în ciuda ploii, pastorul a continuat, botezând toţi candidaţii. Doar câţiva am mai rămas la râu pentru a fi martori la întregul eveniment. Dumnezeu făcuse o minune, astfel încât botezul să nu fie întrerupt!

Am plecat din acel loc lăudându-L pe Dumnezeu pentru intervenţia Sa miraculoasă. Da, în toate aspectele vieţii noastre, „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.”

Salita Lusenge Kabwe, Republica Democrată Congo

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video