Binecuvântat de o roată spartă (2)

De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vâ ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vâ cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea? (Matei 6:25)

Căutând biserica, am întâlnit pe cineva care evident nu era argentinian – argentinienii sunt mai deschişi la culoare şi blonzi, dar el avea tenul închis, ca mine. Pe geantă avea insigna unei universităţi adventiste. Mi-a spus că era din Bolivia şi că el, împreună cu prietenii lui, mergeau în Brazilia pentru a face colportaj în Passo Fundo, la fel ca mine. Liderul lui de grup era şi liderul meu de grup.

Ei ajunseseră târziu în Posadas pentru că maşina cu care veniseră făcuse o pană, ceea ce a făcut posibil ca eu să mă întâlnesc cu ei. Primul răspuns la rugăciune. Prietenul meu şi colegul lui căutau şi ei biserica adventistă, aşa că am petrecut Sabatul acolo. Diaconeasa ne-a oferit şi mâncare, aşa că problema mâncării fusese rezolvată. Al doilea răspuns la rugăciune. Acum aveam nevoie de un loc unde să dormim. Unul dintre băieţii de la biserică ne-a invitat să stăm la el acasă. Al treilea răspuns la rugăciune. În ziua următoare, eu şi cu noul meu prieten am mers să cumpărăm biletele la autobuz. Şi, pentru că eu nu mai aveam bani, l-am întrebat dacă aş putea împrumuta de la el nişte bani. Avea în plus suma exactă de care aveam nevoie pentru biletul meu. Al patrulea răspuns la rugăciune. Când am ajuns în Passo Fundo, nu mai aveam bani să îl sunăm pe liderul nostru, aşa că am rămas în staţia de autobuz. Dar la scurtă vreme după aceea, liderul grupului nostru a adus pe cineva în staţie. L-am recunoscut şi el ne-a dus la locul în care eram cazaţi. Al cincilea răspuns la rugăciune.

Dumnezeu mi-a rezolvat toate problemele. Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat mai multe lecţii. El m-a învăţat să mă încred în El. M-a învăţat să mă bucur de familia noastră din biserică, gata să ne ajute în orice parte a lumii am fi. Dumnezeu m-a învăţat că El ne rezolvă problemele chiar înainte de a şti că este o problemă. Şi m-a învăţat că El poate folosi experienţele negative, de exemplu, o pană la o roată, pentru a ne binecuvânta. Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor.

Miguel Angel Bascope Velasco, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video