Raina a găsit pacea lui Dumnezeu

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. (Ioan 14:27)

Într-o zi friguroasă de decembrie, am bătut la o uşă. Pe partea exterioară a uşii era postat necrologul unui bărbat care murise în urmă cu 25 de ani. Am sunat la sonerie şi am aşteptat. O femeie mai în vârstă a venit apoi şi a deschis uşa. Am salutat-o şi i-am spus: „Sunt reprezentantul editurii New Life. Aş vrea să vă arăt câteva materiale care vă pot aduce pace şi speranţă.” Ea m-a invitat în sufragerie şi, după o scurtă introducere, am deschis geanta şi am început să îi arăt cărţile, prezentându-le pe scurt pe fiecare. A fost atrasă de cartea mea preferată, Viaţa lui Iisus. În sinea mea, mă rugam: „Doamne, simt că această femeie are nevoie de pacea Ta. Tu ai promis: «Vă las pacea, vă dau pacea Mea.» Aşa că, Te rog, Tată, arată-i Tu nevoia de a cumpăra această carte pentru ca Tu să o poţi linişti cu mesajul din carte.”

De îndată, Raina şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra Viaţa lui Iisus. A cerut şi cartea For Your Health („Pentru sănătatea ta”). La sfârşitul vizitei, m-am oferit să mă rog pentru ea. Acest lucru i-a atins inima şi mi-a povestit puţin despre viaţa ei. Era singură şi încă jelea moartea soţului ei, care murise în urmă cu 25 de ani. Nu avuseseră copii. „Locuiesc singură”, mi-a spus ea, „şi uneori cu greu mai pot rezista.” Lacrimile vorbeau despre durerea inimii ei mult mai profund decât cuvintele.

Două săptămâni mai târziu, am vizitat-o din nou. Ea m-a întâmpinat cu un zâmbet şi mi-a spus: „Citesc acea carte frumoasă!” Se referea la Viaţa lui Iisus. Împreună am început o serie de studii biblice.

Un an mai târziu, stăteam pe malul râului Delta, privind cum pastorul coboară în apă şi apoi apucă mâna unei femei în vârstă, care păşea atentă după el. I-am auzit clar vocea spunând: „Draga mea soră Raina, pe baza mărturisirii credinţei tale în Domnul Isus, te botez în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Am fost atât de bucuros! Dumnezeu zâmbea văzând lucrarea mea, iar Raina avea acum pace în suflet.

Ellen White spunea: „Lucrarea de colportaj, când este bine condusă, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad.” (Mărturii pentru comunitate, p. 313) Sunt onorat să fac parte din această lucrare.

Rostislav Magerov, Bulgaria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video