„Du-ne la biserica ta!”

Rodul celui neprihănit este un pom de viaţâ, şi cel înţelept câştigă suflete. (Proverbele 11:30)

Denis Nimboth este un client care îmi punea adesea întrebări despre Biblie când ne întâlneam în biroul lui. Într-o zi, unul din directorii de la locul de muncă al lui Denis a intrat în biroul lui în timpul unui studiu biblic şi a întrebat: „S-a transformat cumva biroul în biserică?” De atunci, ne întâlneam în fiecare sâmbătă după-amiază la el acasă. Subiectele studiate se bazau pe întrebările pe care le avea după ce citea cărţile noastre.

După mai multe luni de studiu, am mers acasă la el, într-un Sabat, pentru întâlnirea noastră săptămânală şi fiica lui mai mare m-a întâmpinat plină de entuziasm.

– Ce ne-aţi învăţat este adevărat! Nu mai e nevoie să veniţi pentru studii biblice. Veniţi mâine şi duceţi-ne la biserica dumneavoastră!

I-am spus că tocmai mă întorceam de la serviciul de închinare.

– Nu, azi e sâmbătă – vrem să mergem la serviciul de închinare de mâine, a zis ea.

I-am spus din nou că serviciul de închinare se încheiase, dar de data aceasta am adăugat:

– Dacă vrei, astăzi putem studia despre Sabat.

– Da, a spus ea. Am studiat atâta timp şi nu trebuie să ne oprim la jumătatea drumului.

Am stat şi am vorbit cu întreaga familie despre Sabat din Vechiul şi din Noul Testament. Apoi fiica lor cea mare a spus:

– Voi ce credeţi? Spuneţi ceva!

– Este clar că acest adevăr este din Biblie, au răspuns Denis şi soţia lui.

În sâmbăta următoare, fiica lor cea mare a venit la Biserica Adventistă din Yaounde. O săptămână mai târziu, toată familia a venit, părinţii împreună cu cei cinci copii ai lor, şi au participat la serviciul de închinare. Nu după multă vreme, toţi şapte au primit botezul. A Domnului să fie slava!

În timp ce studiam cu familia Nimboth, un prieten de-al lor s-a arătat şi el interesat şi m-a invitat în casa lor pentru studii biblice. După luni de studiu, domnul şi doamna Djouboune şi fratele lui au acceptat mesajul şi au fost botezaţi. Astăzi, ambele familii sunt dedicate bisericii, iar Denis slujeşte ca prezbiter. Îi mulţumesc Domnului pentru privilegiul şi bucuria de a conduce zece suflete preţioase la El, în acest an.

Ev a Akono, Camerun

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video