Ca de la creştin la creştin

Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor. (Ioan 10:16)

Eram în colportaj împreună cu un coleg şi am hotărât să îi sunăm pe toţi pastorii din acea zonă. Am vizitat mai mulţi pastori evanghelici şi le-am prezentat colecţia noastră de cărţi Treasures of Life („Comori ale vieţii”). Am fost bine primiţi de aceşti lideri spirituali şi ne-au spus că aceste cărţi le erau foarte folositoare ca materiale pentru comentarii şi ca sursă pentru predici.

Mă bucur nespus de mult să văd că aceste cărţi ajung în casele şi bibliotecile acestor lideri. Mai mult, influenţa recomandărilor lor generează relaţii excelente atunci când îi contactez pe cei pe care îi păstoresc. Nu ar trebui să îi trecem cu vederea pe aceşti lideri, căci ei sunt de o importanţă vitală în comunităţile în care slujesc.

Când l-am contactat pe un profesor, împreună cu Joel, prietenul şi colegul meu de colportaj, acesta ne-a primit foarte prietenos. Fiind membru activ al unei biserici locale, el era interesat de lucrurile spirituale. Am văzut că era foarte deschis la studii biblice şi acum avem întâlniri regulate cu el sâmbăta, în casa lui, ocazii în care studiem Cuvântul lui Dumnezeu şi încheiem Sabatul împreună. Atât lui, cât şi soţiei lui le plac materialele noastre. Sufletele noastre sunt reînviorate de părtăşia cu aceşti creştini cumsecade şi când le prezentăm adevărurile noastre, noi ne rugăm ca să le putem explica în mod clar şi eficient.

„Publicaţiile noastre au de făcut o lucrare cum nu se poate mai sacră în a face clară, simplă şi pe înţeles temelia spirituală a credinţei noastre. (…) În acest timp, solia lui Dumnezeu pentru lume trebuie să fie prezentată cu atâta importanţă şi atâta putere, încât oamenii să fie aduşi faţă către faţă, minte către minte şi inimă către inimă, cu adevărul.” (Mărturii pentru biserică, voi. 7, p. 150).

Eu cred că Dumnezeu onorează eforturile noastre de a-L mărturisi înaintea multelor oi care nu sunt din staulul acesta şi de a ajunge la oamenii educaţi şi cu un anumit statut în comunităţile noastre. El să ne ajute să perseverăm în propovăduirea Evangheliei în orice loc, prin cuvântul scris.

Aldomar Morales Hernandez, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video