Tot ce avea nevoie

Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. (Apocalipsa 12:9)

Annie este neînfricată în faţa câinilor. Eu am învăţat-o cum să vândă cărţi, ea m-a învăţat ce să fac în faţa unui câine. Aşa că nu am fost tulburat când Psycho, un pitbull, a venit alergând spre poartă – am intrat liniştit. Stăpâna lui Psycho, Tania, a ieşit să mă întâmpine şi curând am descoperit că era o persoană prietenoasă, deşi spunea că e satanistă.

I-am spus că şi eu am fost aşa cândva şi i-am arătat însemnul satanic pe care îl tatuasem pe gleznă, la vârsta de 16 ani. Am crezut că era foarte „cool”. Apoi i-am spus cât de rău mi-a părut mai târziu că îmi făcusem acel tatuaj. Am încercat să scap de el, dar nu am putut. Aşa că pe cealaltă gleznă mi-am tatuat crucea, pentru a contracara celălalt simbol.

I-am spus că Isus m-a condus la cruce şi că eu îmi predasem viaţa Lui. A fost mişcată de ce i-am spus şi a început să se deschidă, la rândul ei. Mi-a povestit despre abuzurile fizice şi sexuale prin care trecuse pe când era doar un copil. Mi-a arătat cicatricele de pe încheietura mâinilor, unde a fost tăiată. Aproape că mi-au dat lacrimile când i-am spus cât de mult o iubeşte Dumnezeu şi că El îi poate vindeca durerea.

Încă nu îi arătasem Taniei cărţile pe care le aveam la mine, dar m-am rugat ca Domnul să îmi spună ce să îi zic. Duhul mi-a spus: Arată-i cărţile. Aşa am şi făcut. I-au plăcut foarte mult şi voia să cumpere, dar nu avea bani. Soţul ei era şofer pe tir şi toţi banii erau la el. El conducea tiruri noaptea şi ziua nu se trezea deloc până la ora 6 seara.

Am rostit încă o rugăciune, pentru că voiam neapărat ca ea să aibă acele cărţi. Am văzut că, dincolo de rănile şi durerea din viaţa ei, inima îi era deschisă pentru Dumnezeu. În acel moment, pe uşă s-a ivit capul cuiva, care a strigat: „Ce faci?” Apoi a dispărut.

Tania a alergat după el şi i-a spus că vrea să cumpere acele cărţi. El s-a uitat la mine şi eu i-am ţinut o prezentare scurtă, dar plină de putere. S-a gândit puţin, după care a spus: „Ai voie să ai 20 de dolari pe săptămână, atâta tot.” Lăudat să fie Domnul, asta era tot ce aveam nevoie!

Adam Weal, Noua Zeelandă

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video