O carte neglijată

Eu iubesc pe cei ce mă iubesc, şi cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc. (Proverbele 8:17)

Mulţi sunt cei care caută adevărul, deşi Satana încearcă să îl ascundă de ei. Dar pentru cei care însetează cu sinceritate după El, Domnul are un plan şi le va netezi cărarea înaintea lor.

În vara anului 1997, un frate baptist a primit o carte numită Mother’s Love („Dragostea mamei”) la o întâlnire de evanghelizare a adventiştilor de ziua a şaptea. Pentru că el nu o voia, i-a dat-o lui Zaw Win, căruia îi plăcea să citească. Dar Zaw Win, răsfoind cartea, a avut impresia că este un roman şi a pus-o în magazie, unde s-a aşezat praful pe ea în următoarele şase luni.

Într-o zi ploioasă, când nu avea atât de multă treabă de făcut, Zaw Win a intrat să se odihnească puţin în magazie, unde a dat de cartea prăfuită şi aproape uitată. Deschizând-o, a observat un verset biblic care i-a captivat interesul, căci îi plăcea să citească cărţi religioase. A citit despre Sabat şi apoi despre animalele curate şi necurate. A mers la pastorul său şi i-a pus întrebări cu privire la Sabat şi la alte puncte biblice care păreau contrare cu practica lor. Pastorul i-a răspuns că toate animalele sunt curate, dacă ne rugăm pentru ele, şi că Sabatul a fost desfiinţat când Isus a murit pe cruce.

Zaw Win s-a gândit la toate aceste lucruri, dar nu a fost mulţumit de răspuns. A început să studieze singur. A citit din nou Mother’s Love şi a comparat-o cu versetele biblice, toate se potriveau. Duhul Sfânt lucra în inima lui şi voia să afle tot mai multe. Apoi a întâlnit un prieten al cărui tată era adventist de ziua a şaptea. Împreună cu tatăl prietenului lui, Zaw Win a aflat mai multe despre Biblie.

Într-o zi, un membru adventist a sunat la el acasă. Au ajuns să discute despre cartea Apocalipsa. Acel membru i-a explicat foarte clar profeţiile. Având o înţelegere clară despre sfinţenia Sabatului, Zaw Win a aflat acum despre semnul fiarei şi despre sigiliul lui Dumnezeu. La scurtă vreme după aceea, a participat la o întâlnire de evanghelizare într-un sat din apropierea casei lui, unde L-a acceptat din toată inima pe Isus. Apoi, în noiembrie 2011, a participat la un curs de instruire şi a intrat în lucrarea de colportaj. Dumnezeu lucrează în moduri minunate!

Mya Chit, Birmania

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video