Ce bucurie!

Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete. (Proverbele 11:30)

Într-o zi, vizitam casele de pe un deal, unde a fost nevoie să urc multe trepte pentru a ajunge la fiecare casă. Deoarece colega mea, Brenda, nu putea urca toate acele trepte, m-a lăsat pe mine să lucrez acolo, iar ea a plecat într-o altă zonă. Acolo am întâlnit-o pe Marcia, o femeie despre care simţeam că este foarte specială. Avea deja doi băieţi şi îl aştepta pe al treilea. Prezentarea a decurs bine şi a comandat Encyclopedia of Foods. După ce ne-am rugat împreună, am plecat, promiţându-i că mă voi întoarce.

Îmi făcea plăcere să mă întâlnesc cu Marcia, pentru că întotdeauna vorbea despre dragostea ei pentru Dumnezeu. Era fericită când îi vorbeam din Scriptură şi mă rugam cu ea. A cumpărat mai multe cărţi de la mine, vizitând-o de multe ori la ea acasă. Chiar şi fratele ei a cumpărat cărţi, inclusiv Living for Triumph („Trăind pentru victorie”) şi The Next Superpower („Următoarea mare putere”).

După o vreme, o membră a Bisericii Adventiste din Tunapuna a invitat-o pe Marcia la biserică şi a venit. După naşterea celui de-al treilea copil, am continuat să studiez şi să mă rog cu familia ei. l-am fost alături când a avut de înfruntat unele probleme personale şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de mine şi alţi membri adventişti care au vizitat-o. Marcia spunea că oamenii de la biserica ei o vizitau doar când era bolnavă. Pentru că noi o vizitam în mod regulat, ea a hotărât că, după ce avea să îşi recâştige sănătatea, va veni la biserică.

Membrii bisericii din Tunapuna au continuat să ţină legătura cu ea. După un timp, s-a organizat acolo o campanie de evanghelizare la care a participat şi Marcia, iar ea l-a adus şi pe fratele ei, Marlon, cu ea. Când s-a făcut apel pentru botez, amândoi au răspuns afirmativ.

Astăzi, ei sunt adventişti fericiţi, se bucură slujind Domnului şi păzind Sabatul. Alte douăsprezece persoane s-au botezat după acele întâlniri. Faptul că am putut asista la momentul în care aceste persoane şi-au predat vieţile Domnului prin botez mi-a adus o mare bucurie. E o bucurie atât de mare să contribui la mântuirea altora!

Gertrude Rajnauth, Trinidad şi Tobago

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video