Cuvinte care schimbă vieţi

Căci, după cum ploaia şi zăpada se coboară din ceruri…, tot aşa şi Cuvântul Meu care iese din gura Mea nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. (Isaia 55:10,11)

Roberto nu îşi putea închipui că vizita lui Hector avea să îi schimbe viaţa. Roberto este o persoană care trăieşte, dar inima lui este aproape moartă din cauza întristărilor care i-au afectat viaţa în trecut şi în prezent. El a fost abandonat într-un orfelinat dar, după mulţi ani de căutări îndelungate, şi-a găsit mama. În timp, şi-a alcătuit o familie împreună cu Rosa şi cele trei fetiţe ale lor. Dar mediul şi deciziile greşite pe care le-a luat l-au făcut să piardă, puţin câte puţin, tot ce avea, chiar pe soţia şi fetiţele lui.

Inima lui Roberto s-a umplut de tristeţe, dar Dumnezeu l-a trimis pe Hector cu un mesaj care avea să îi schimbe viaţa pentru totdeauna. Când Hector i-a dat lui Roberto cartea Viaţa lui Isus şi a menţionat că Dumnezeu are puterea de a restaura o familie, Roberto a început să spere şi sufletul lui a fost umplut de o nouă vigoare. Cartea Exodul i-a arătat că Dumnezeu poate pune capăt păcatului şi putea să Îi dea înapoi ceea ce iubea el cel mai mult- familia lui. A aflat despre Sabat. Ceea ce nu înţelegea înainte acum era o desfătare pentru inima lui. Spre încântarea lui Hector, Roberto a acceptat cu bucurie fiecare doctrină biblică atunci când au studiat împreună.

În 2011, la câteva luni după ce l-a întâlnit pe Hector, Roberto şi-a predat viaţa lui Dumnezeu în public, prin botez. Câteva zile mai târziu, Roberto l-a sunat pe Hector şi i-a spus că era împreună cu fiicele, cu ginerele şi cu nepoţelul lui!

Dar Dumnezeu avea pregătite şi mai multe minuni pentru Roberto. La scurtă vreme după aceea, soţia lui Roberto l-a sunat şi l-a încurajat să mai aibă puţină răbdare, pentru că plănuia să se întoarcă acasă. Roberto se pregăteşte acum să devină diacon în biserica adventistă pe care o frecventează.

Hector a lăsat ca Duhul Sfânt să îl folosească şi să rostească cuvintele de care Roberto avea atâta nevoie să le audă, iar acesta i-a deschis inima uşii lui Isus. Cuvintele lui Dumnezeu, rostite prin evangheliştii cu literatură, nu se întorc niciodată fără rod.

Matias Nieto, Argentina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video