Fraţi militari (2)

Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: „Nu te teme, ci vorbeşte şi nu tăcea, căci Eu sunt cu tine.” (Faptele Apostolilor 18:9,10)

– Am fost condamnat o dată, ne-a spus ofiţerul naval în timp ce stăteam în uşă, dar nu pentru furt. Am fost condamnat pentru abuz de putere. Am făcut închisoare, dar am fost eliberat. Acum sunt liber de un an, dar poliţia nu mă lasă în pace. Chiar de dimineaţă au venit cu un mandat de percheziţie. Uite, au răscolit totul!

El s-a dat puţin deoparte, invitându-ne să aruncăm o privire înăuntru. Într-adevăr, totul era răscolit.

– Nu m-ar deranja dacă doar ar căuta ceva, a continuat el, dar mi-au luat şi toţi banii!

– Şi eu sunt ofiţer naval, i-am spus eu bărbatului, prezentându-mă.

– Dar dacă eşti din Forţele Navale, de ce mergi din uşă în uşă? m-a întrebat el.

I-am spus că voiam să îi ajut pe oameni.

– Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Ştiu din experienţă că în armată se fac multe nedreptăţi. Dar Dumnezeu te iubeşte. Dacă ai greşit cu ceva, doar spune-l Lui că îţi pare rău. El te va ierta. Isus a plătit preţul cu propria Lui viaţă. Pentru că strămoşii noştri au vărsat sânge în război, noi putem trăi şi putem vorbi unii cu alţii.

Apoi am auzit scârţâitul unei uşi. Bărbatul de la uşa de alături nu o închisese, ci, în spatele uşii, asculta conversaţia noastră. Pentru că stăteam cu spatele la uşa lui, nu am putut observa că el a ieşit pe uşă şi s-a aruncat spre mine cu un topor în mână! Holul era strâmt şi eu eram în pericol, dar fostul ofiţer naval, cu viteza fulgerului, a păşit spre acel bărbat, i-a luat toporul din mână şi l-a împins înapoi în apartamentul lui. Apoi a închis uşa, s-a întors spre mine şi mi-a spus:

– Continuă să vorbeşti. Începi să mă convingi.

În cele din urmă, el a cumpărat o Biblie, Marile profeţii ale Bibliei şi Calea către Hristos. Câteva zile mai târziu, i-am dus cărţile şi i-am mulţumit încă o dată pentru că îmi salvase viaţa. „Dumnezeul tău te-a salvat,” mi-a răspuns el, strângându-mi mâna. „Nu te teme, ci vorbeşte şi nu tăcea, căci Eu sunt cu tine.”

Andrey Garbarchuk, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video