O schimbare în bine

„Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale.” (Psalmii 25:4)

Pe când lucram într-unul din oraşele mai mici din regiunea Doneţk, am întâlnit o femeie care era directoarea grădiniţei din zonă. Era creştină ortodoxă. Fiecare carte pe care a cumpărat-o de la mine era despre sănătate. Niciodată nu a cumpărat ceva spiritual – îi era teamă de cărţile neortodoxe.

Timp de trei ani i-am recomandat Viaţa lui Iisus. Într-una din zile, a cumpărat-o în cele din urmă, în ciuda avertizărilor preotului ortodox, care îi era ca un mentor spiritual.

O lună mai târziu, doamna m-a sunat şi mi-a cerut încă două cărţi Viaţa lui Iisus, una pentru sora ei şi una pentru mama ei. Voia să citească toate cărţile din setul Conflictul veacurilor.

Când ne-am întâlnit din nou, faţa femeii strălucea de bucurie. A început să îmi povestească despre schimbările care avuseseră loc în viaţa ei. Înainte plănuia să divorţeze de soţul ei, dar şi-a dat seama că există o cale mai bună. Ea şi-a schimbat atitudinea faţă de el şi a reuşit să îşi salveze căsnicia.

Când ne-am întâlnit, citise deja Viaţa lui Iisus de două ori şi a fost atât de impresionată de ea, încât i-a spus mentorului ei spiritual că este cea mai bună carte pe care o citise vreodată. I-a cerut preotului să nu spună nimic împotriva cărţii, deoarece ea simţea că acolo se afla adevărul despre Isus Hristos. Ea i-a spus preotului despre carte, cum voia să îşi trăiască viaţa urmându-l pe Hristos şi cum putea fi schimbată şi viaţa lui. I-a dat cartea şi preotului, ca să o poată citi şi el.

Femeia a vorbit cu atâta convingere, încât el a fost de acord să ia cartea. Viaţa lui Iisus era cel mai bun cadou pe care l-a dăruit cuiva în toată viaţa ei. Apoi a mai cumpărat încă două cărţi din setul Conflictul veacurilor.

Noi am continuat să o vizităm. Ea se roagă, citeşte literatură religioasă şi parcurge studiile biblice. Domnul o conduce şi acum se pregăteşte pentru botez.

Irina Mironyuk, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video