Fă-L cunoscut pe Hristos

„Isus a văzut o gloată mare, I s-a făcut milă de ea.” (Matei 14:14)

Fiecare evanghelist cu literatură îşi începe ziua cu speranţa că va vinde mai mult decât în ziua precedentă. Fiecare sonerie îl face pe lucrător să fie neliniştit din cauza răspunsului necunoscut pe care îl aduc paşii care se apropie. Aşteptările noastre cresc atunci când un client deschide uşa cu un zâmbet pe faţă şi inima noastră se luminează în speranţa unei vânzări.

Într-o zi, încercând să mă hotărăsc de unde să încep, am observat că una din uşi era deschisă. M-am apropiat, dar înainte de a apuca să bat la uşă, am fost întâmpinat de o doamnă cu un zâmbet larg. Asta e o vânzare, mă gândeam eu. Deja şi-a deschis inima faţă de mine.

După o prezentare scurtă, am observat că ochii doamnei au început să se umple de lacrimi. Acum mă întrebam dacă am spus ceva greşit. Mi-a spus că era în faza finală a unei lupte lungi şi dureroase cu cancerul. Plângea deoarece îşi dădea seama că eu îmi câştigam existenţa din vânzări şi ea nu avea cum să mă ajute, pentru că nu lucrase de multă vreme. Nu îşi permitea să cumpere cărţi, chiar dacă i se păreau interesante.

Această experienţă m-a făcut să-mi dau seama că eu am încercat să îi vând cărţi pentru binele meu. Şi totuşi nevoile ei erau mult mai mari decât ale mele. Avea nevoie cu disperare de o sănătate mai bună şi în ochii ei am putut citi teama, gândindu-se că avea să înfrunte moartea în viitorul apropiat. Ştiam că ea avea nevoie de Isus mai mult decât de o carte despre natură sau cu reţete. Am scos din geantă Calea către Hristos şi Cel mai bogat om al peşterii şi i le-am dăruit gratuit. M-am gândit că poate ea nu va mai avea o altă ocazie de a-L întâlni pe Hristos, iar responsabilitatea mea ca misionar era să îi fac cunoştinţă cu Mântuitorul.

Colegi colportori, noi nu trebuie să uităm care este misiunea noastră, aceea de a-L face cunoscut pe Hristos oamenilor. Poate că va trebui să facem un efort în plus fără să fim plătiţi, dar poate că acel efort va salva un suflet. Cel care ne ajută să vindem 17 cărţi într-o zi este şi Cel care ne oferă mângâiere atunci când vindem o singură carte. El este acelaşi Domn care doreşte ca noi să Îl facem cunoscut celor care mor în păcat.

Daniel Mbugua Ngugi, Kenya (lucrează în Norvegia)

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video