Lucrează, roagă-te şi aşteaptă!

„Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” (Plângerile lui leremia 3:26)

În urmă cu doi ani, lucram în Borşa şi recomandam diverse cărţi persoanelor cu care mă întâlneam. Într-un magazin, o vânzătoare s-a arătat interesată de cărţile mele şi mi-a cerut să mă întorc pe la ea când aveam ceva nou. Acolo am întâlnit-o şi pe proprietară. La început, a fost destul de reticentă, dar după o vizită prietenoasă, în care i-am verificat tensiunea arterială, ea s-a mai muiat puţin şi am încurajat-o să cumpere cărţi. Am sfătuit-o să cumpere Tragedia Veacurilor şi a fost de acord. Mai târziu, când am vizitat-o din nou, am aflat că provenea dintr-o familie de catolici şi era foarte zeloasă în credinţa ei. De fapt, la vârsta de 18 ani, mersese la o şcoală de călugăriţe la Roma. După trei luni petrecute acolo, a auzit ceva asemenea unui glas care îi spunea că ar trebui să plece de la şcoală. Dumnezeu avea alte planuri pentru ea.

Iarna trecută am vizitat-o din nou şi pe faţa ei am putut citi pace. Mi-a cerut să o vizitez şi altă dată şi să aduc mai multe cărţi religioase. A trecut ceva vreme până am reuşit să mă întorc în acel oraş dar, în cele din urmă, ne-am întâlnit din nou şi părea foarte fericită să mă vadă. Mi-a spus că mă aşteptase, pentru că voia să meargă la biserica mea. În Sabatul următor, am mers împreună la biserica adventistă din oraşul ei şi, de atunci, nu a mai lipsit în niciun Sabat. Mi-a spus că, citind Tragedia Veacurilor, a văzut multe asemănări între experienţa lui Martin Luther şi experienţa ei. Acest lucru a motivat-o să citească întreaga carte.

Acum parcurge studiile biblice prin corespondenţă de la Sola Scriptura şi se pregăteşte pentru botez. Are un spirit misionar entuziast. Mi-a cerut să îi dau câteva cărţi pentru a le vinde în magazinul ei. Se roagă pentru soţul şi părinţii ei, ca să Îl accepte pe Mântuitorul.

Să avem şi noi speranţa, răbdarea şi credinţa de care e nevoie în relaţia personală cu Domnul şi în aspiraţiile noastre pentru ceilalţi. Fie ca orice carte Tragedia Veacurilor să fie folosită ca un instrument pentru a schimba inimi şi a modela destine pentru împărăţia Sa.

Maria Tomoiagă, România

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video