Patru lecţii învăţate

„Propovăduieşte Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura.” (2 Timotei 4:2)

Sfatul lui Pavel către Timotei este potrivit pentru fiecare colportor. Iată câteva lecţii pe care le-am învăţat eu de-a lungul anilor.

Împreună cu un grup de colportori, în regiunea Zhitomir, campam seara pe malul unui râu, iar în timpul zilei mergeam în sate pentru a vinde cărţi. Într-o zi, am vorbit cu doi tineri despre pericolele cu care se confruntă tinerii şi despre importanţa valorilor morale. Unul dintre ei a cumpărat Iubeşte inteligent, de Nancy Van Pelt.

Lecţia: Tinerii vor cumpăra cărţile noastre.

Într-un sat din regiunea Vinnitsa, am ajuns la casa unui preot ortodox. Nu aveam foarte multă experienţă în vânzări şi nu prea ştiam ce să spun. El s-a uitat la cărţi şi a pus deoparte Patriarhi şi profeţi. Când a văzut cartea The Mystery of the Number 666 Uncovered („Taina despre numărul 666 dezvăluită”), m-a întrebat: „Este dezvăluită pe deplin?” După ce i-am răspuns afirmativ, a cumpărat ambele cărţi.

Lecţia: Chiar şi preoţii ortodocşi ne cumpără cărţile.

Tot în acel sat, într-o acţiune de sfârşit de toamnă, eram împreună cu un grup de colportori. Eram pregătiţi de plecare, dar şoferul a observat o casă mai izolată la o oarecare distanţă şi a întrebat dacă a fost cineva acolo. Nimeni nu ştia nimic şi nimeni nu s-a oferit voluntar. Ne era frig, bătea vântul şi începuse să ningă. Atunci am hotărât să merg eu. Oamenii de acolo au fost foarte surprinşi să mă vadă, căci rareori îi vizita cineva. Am vorbit cam zece minute cu ei şi au cumpărat o Biblie şi o carte Tragedia Veacurilor.

Lecţia: Nu trebuie să scăpăm din vedere nici măcar o singură casă.

Într-o vară, am ajuns la casa unei doamne şi, după ce i-am prezentat cărţile, mi-a spus că vrea să cumpere o Biblie şi cartea Tragedia Veacurilor. Nefiind înstărită, a vrut să aleagă între cele două. Şi pentru că o Biblie putea găsi la orice biserică creştină, m-am gândit că ar trebui să cumpere Tragedia Veacurilor. Femeia a mers să vorbească cu fiica ei, care locuia peste drum, iar aceasta i-a spus să le cumpere pe amândouă. „Cât tu citeşti o carte, eu o citesc pe cealaltă, apoi facem schimb.”

Lecţia: Biblia şi Tragedia Veacurilor merg bine împreună.

Pavel Shten, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video