Puterea rugăciunii

„Rugaţi-vă unii pentru alţii (…) Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (lacov 5:16)

Făceam colportaj în Encarnacion, Paraguay. Într-o zi, am mers să primesc banii de la o familie care cumpărase mai multe cărţi. Ca de obicei, înainte de a pleca, i-am întrebat dacă mă pot ruga pentru ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se reverse asupra lor, iar ei au acceptat cu bucurie. Nu ştiam că soţul avea nevoie de un loc de muncă. Ascultând rugăciunea mea, bărbatul a început să plângă. Mi-am luat rămas-bun de la ei şi la scurt timp m-am întors în ţara mea pentru a-mi continua studiile.

Un an mai târziu, am absolvit Facultatea de Teologie şi m-am întors în Encarnacion pentru a lucra ca pastor asistent într-un proiect de misiune. Într-o zi toridă, mergând pe o stradă aglomerată, am fost strigat de o femeie:

– Hei, îţi aminteşti de mine?

Îmi părea cunoscută, dar nu îmi puteam aminti numele ei.

– Sunt doamna Josefina din San Pedro. Acum un an, ne-ai vândut nişte cărţi, apoi ai dispărut. Te-am căutat. Vino şi ia prânzul cu noi mâine!

În următoarea zi, când am ajuns la ei, am fost surprins să găsesc pregătită o masă festivă. Mă întrebam dacă nu cumva era ziua de naştere a cuiva.

Soţul ei a venit şi mi-a spus:

– Am pregătit această masă specială pentru tine, în semn de mulţumire pentru rugăciunea pe care ai înălţat-o anul trecut înainte de a pleca. Cu o zi înainte de vizita ta, fusesem concediat şi eram supărat pe Dumnezeu pentru că eu credeam că era foarte nedrept. Cum aveam să îmi îngrijesc familia? Dar te-ai rugat de parcă ai fi ştiut că Dumnezeu îmi va da slujba de care aveam atâta nevoie. A doua zi am fost sunat de o companie. O săptămână mai târziu, m-au angajat, oferindu-mi un salariu mai mare decât îl aveam înainte. Trei luni mai târziu, mi s-a aprobat o bursă în Elveţia şi m-am întors acasă abia de o lună, pe postul de manager. Astăzi câştig de cinci ori mai mult decât înainte. Vrem să îţi mulţumim şi suntem foarte bucuroşi că eşti aici. Vreau să cumpăr cărţile tale pentru familia mea şi pentru toţi angajaţii mei.

Dragi prieteni, căutaţi ocazii de a vă ruga împreună cu oamenii. Dumnezeu vă va folosi ca un instrument şi, prin voi, mulţi vor primi binecuvântări.

Gualberto Mamani, Bolivia (lucrează în Paraguay)

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video