Sclav al zilelor moderne

„Cel ce umblă plângând când aruncă sămânţa se întoarce cu veselie când îşi strânge snopii.” (Psalmii 126:6)

La începutul lucrării mele ca evanghelist cu literatură, am întâlnit un domn de aproximativ 30 de ani. El a cumpărat cartea Escravos do Seculo Vinte („Sclavi din secolul XX”), de Edgar Berger şi Oldemar Beskow, care vorbeşte despre tutun, droguri şi alcoolism. După o vreme, m-am întors în acea zonă cu o colecţie nouă de cărţi. Când ne-am întâlnit din nou, am fost uimită, dar în acelaşi timp încântată, când mi-a spus:

– Cărţile tale sunt foarte importante şi ajută oamenii cu adevărat. Aş vrea să cumpăr mai multe.
Acest domn îşi luase liber de la muncă pentru a putea vorbi cu mine în particular.

– Vreau să îţi spun ceva important despre mine, mi-a spus el, dar îmi este ruşine.

– Domnule Luis, simţiţi-vă liber să îmi împărtăşiţi ce aveţi pe inimă, i-am spus.

– Cartea care am cumpărat-o mi-a schimbat viaţa, mi-a zis el.

Fusese alcoolic şi, din cauza băuturii, a fost internat la Spitalul Sobral Cid de multe ori pentru dezalcoolizare. De fiecare dată, lua împreună cu el cartea. Mi-a mai spus că era căsătorit şi că avea un băieţel de doar 2 ani. Adesea, când se întorcea acasă beat, îi crea mari probleme soţiei, iar băieţelul lui se ascundea de frică sub canapeaua din camera de zi. Citind cartea, a putut renunţa la alcool şi a început să îşi trateze frumos familia. Am fost foarte fericită de ce îmi povestea!

Mi-a spus că, după reabilitare, şeful l-a lăsat să îşi facă treaba de acasă şi astfel putea să aibă grijă mai bine de familia sa. Eliberat de alcool, a putut să îşi reconstruiască viaţa şi să-şi refacă relaţia cu soţia şi fiul lui. Domnul Luis a redevenit liber citind una din cărţile lui Dumnezeu. De fiecare dată când l-am vizitat după aceea, el îmi spunea: „Doamna Marilia, sunt foarte bucuros să vă văd din nou. Dacă nu eraţi dumneavoastră şi acea carte, întreaga mea viaţă ar fi fost distrusă. Dar acum sunt un om fericit!”

Da, aşa cum spune versetul „plângeţi” în această lucrare din cauza nenorocirilor omenirii, dar ce bucurie va fi când ne vom întoarce cântând şi bucurându-ne de marea recoltă a lui Dumnezeu!

Marilia Martins, Portugalia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video