Găsind pacea

„Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia.” (Psalmii 30:5)

Mark este un colportor student. Mergând din uşă în uşă, a întâlnit-o pe Sandie şi i-a arătat cărţile de sănătate. Discuţia a decurs bine, până când i-a arătat God’s Answer to Your Questions („Răspunsul lui Dumnezeu la întrebările tale”). Atunci ea s-a enervat şi a exclamat: „Eu nu cred în Dumnezeu! Dacă Dumnezeu e bun, de ce a permis să fiu violată în copilărie? De ce a permis ca soţul meu să mă părăsească pentru altă femeie şi ca serviciile sociale să îmi ia apoi copiii? De ce viaţa mea este un iad?” Şi a continuat să strige, folosind un limbaj urât.

După ce a înălţat o rugăciune în taină, Mark i-a spus: „Sandie, nu ştiu de ce ai fost abuzată în copilărie, de ce te-a părăsit soţul sau de ce ţi-au fost luaţi copiii, sunt multe lucruri pe care nu le ştiu. Dar ştiu că Dumnezeu m-a trimis să te întâlnesc şi să îţi spun că El te iubeşte.” Atunci Sandie a început să plângă ca un copil. A simţit atunci atingerea plină de compasiune şi foarte personală a lui Dumnezeu. A luat cartea şi s-a înscris la studii biblice.

Crystal, o altă colportoare, a bătut la uşa lui Tony, dar a fost respinsă cu mânie, aşa că i-a lăsat Calea către Hristos pe parbrizul maşinii. Mai târziu, la doar câteva case mai încolo, pe aceeaşi stradă, Tony a venit în fugă la ea. Era de-a dreptul mânios! „Am spus că nu sunt interesat! De ce mi-ai lăsat această carte pe parbriz?” A început să înjure şi să comenteze. Când a făcut o pauză, Crystal i-a spus: „Îmi cer scuze, domnule. Am văzut că aveţi o zi mai stresantă şi am vrut doar să vă aduc un crâmpei de pace.”

Tony a tăcut pentru o clipă, apoi a invitat-o pe Crystal la el acasă. Casa era goală. Tocmai se întorsese dintr-o călătorie şi a descoperit că soţia lui l-a părăsit şi a luat cu ea totul. Cu lacrimi în ochi, el a întrebat-o pe Crystal ce altceva mai avea în geantă. A cumpărat toate cărţile şi s-a înscris şi la studii biblice. Mărturia lui Crystal l-a condus pe Tony la piciorul crucii.

În viaţă vin încercări, atât la oamenii care nu Îl au pe Dumnezeu în viaţă, cât şi la copiii lui Dumnezeu. Diferenţa este că cei care sunt copiii Lui ştiu unde să găsească speranţă, mângâiere şi pace. Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să ajungi la cineva care are nevoie de atingerea Lui.

Jonathan Zita, Canada

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video