Acceptând călăuzirea Sa

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.” (Proverbele 3:5,6)

Totul a început când am participat la o tabără de evanghelizare şi stil de viaţă. Am mers acolo pentru a învăţa cum să fiu mai sănătos şi cum să îmi împărtăşesc credinţa mai eficient cu ceilalţi. Am ascultat cu mare atenţie toate prezentările şi am fost convins că trebuia să fac unele schimbări pentru sănătatea mea. Dar cea mai mare schimbare pe care am făcut-o a fost când Domnul m-a îndemnat să devin evanghelist cu literatură. Prin sală, circula o foaie de hârtie pentru ca oamenii să se înscrie în lucrarea de colportaj. M-am înscris şi eu, cu o oarecare reţinere.

În acea noapte, m-am trezit în miezul nopţii şi am simţit un îndemn puternic din partea Duhului Sfânt să îmi dau demisia, fiind administratorul unei şcoli, şi să lucrez ca evanghelist cu literatură cu normă întreagă. Când i-am spus acest lucru directorului Departamentului Publicaţii din conferinţa locală, el s-a rugat împreună cu mine. Acesta era un pas major pentru mine şi, asemenea lui Ghedeon, voiam şi eu un semn din partea Domnului, aşa că am postit şi m-am rugat. Apoi Dumnezeu mi-a adus aminte de versetul care spune că El Se îngrijeşte şi de vrabie şi atunci am ştiut că El Se va îngriji de mine, aşa cum se îngrijeşte cu credincioşie de păsările cerului.

Mulţi oameni au încercat să mă descurajeze. Totuşi alţii şi-au exprimat convingerea că era o chemare din partea Domnului şi m-au încurajat. Am rămas ferm în hotărârea mea. Mi-am dat demisia şi m-am alăturat din toată inima lucrării cu publicaţii.

Lucrarea cu literatură mă ajută să întâlnesc zilnic oameni cărora le este foame după Cuvântul lui Dumnezeu. Aşa cum mi-a făgăduit, El m-a ajutat să vând cărţile, adesea cu viteza focului pe mirişte- este uimitor! Cererile de rugăciune ale clienţilor mei sunt multe şi oamenii citesc cărţile şi le dau şi altora. Până acum, patru persoane au fost botezate ca urmare a lucrării mele.

Cred cu tărie versetul care afirmă că noi avem un Dumnezeu personal, care onorează credinţa noastră umilă. Când ne încredem în El din toată inima şi recunoaştem dependenţa noastră de El în fiecare zi, El ne va călăuzi şi ne va îndruma paşii. Lăudat să fie Numele Lui!

Rodetta Burnett, Jamaica

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video