„Aştept să vă întoarceţi mâine”

„Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” (Galateni 6:9)

Am fost repartizaţi să lucrăm în centrul oraşului Chiapas, din Mexic. Într-o zi, aveam o întâlnire cu un chiropractician care cumpărase deja mai multe cărţi de la noi. Cabinetul lui era plin de pacienţi, în fiecare zi. Când ne-a venit rândul, am pus accent pe valorile creştine şi i-am prezentat seria The Bible Stories. La final, ne-a spus: „Aştept să vă întoarceţi mâine la aceeaşi oră.” Am înălţat o rugăciune de mulţumire la adresa lui Dumnezeu împreună cu el şi i-am spus: „Ne vedem mâine.”

În ziua următoare, am aşteptat din nou să ne vină rândul. Din nou am ţinut o scurtă prezentare despre colecţia de cărţi pe care am adus-o pentru el dar, după o pauză, el ne-a spus din nou: „Îmi cer scuze, dar vă rog să vă întoarceţi mâine, la aceeaşi oră.” Fără să ezite, prietenos, şi-a luat la revedere. De data aceasta, după ce am ieşit din cabinetul lui, am observat reacţia negativă a colegei mele pentru faptul că doctorul ne-a amânat. Dar i-am spus că trebuie să-L onorăm pe Dumnezeu printr-o atitudine amabilă şi perseverentă.

Ne-am întors şi a treia oară, doar pentru a fi amânaţi din nou.Totuşi, în timpul celei de-a patra vizite, doctorul ne-a spus că acea colecţie de cărţi era uimitoare. Chiar s-a rugat împreună cu noi şi l-a mulţumit lui Dumnezeu pentru lucrarea cu cărţi, care aduce speranţă celor care trebuie să Îl cunoască pe Mântuitorul. După ce şi-a încheiat rugăciunea, el ne-a spus că primele cărţi pe care le cumpărase i-au fost de mare ajutor în domeniul sănătăţii fizice şi spirituale şi că ultima carte cumpărată, The Wonderful Teachings of the Bible („Învăţăturile uimitoare ale Bibliei”), este o carte pe care o foloseşte pentru a predica în biserica penticostală, unde el este pastor. Apoi ne-a arătat poze cu cei 11 copii ai lui- toţi creştini şi specialişti în domeniul lor. Până în ziua de astăzi, ne bucurăm de o prietenie frumoasă cu acest medic. Dumnezeu este bun.

Dumnezeu să binecuvânteze lucrătorii Săi cu o atitudine pozitivă şi perseverentă. Nu trebuie să obosim niciodată în facerea binelui, căci Biblia ne spune: „La vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.”

Jose Isabel Gomez Diaz, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video