L-am urmat pe Dumnezeu până la Piparo

„Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: Iată drumul, mergeţi pe el! Când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga.” (Isaia 30:21)

În anul 2003, Lesbia Alvarado a plecat din ţara ei nativă, Venezuela, pentru a studia la Universitatea Southern Caribbean, din Trinidad. Neavând resurse pentru a-şi acoperi taxele de studiu, s-a hotărât să lucreze pentru a-şi finanţa studiile. La început, a lucrat în campus, dar venitul era insuficient pentru toate cheltuielile. Apoi a auzit despre programul de colportaj pentru studenţi şi s-a înscris şi ea în clubul colportorilor, fiind aleasă preşedinta clubului în scurt timp.

În acea perioadă, Lesbia a fost invitată să facă colportaj în Canada pe perioada vacanţei. Nu a putut merge însă din cauza unor complicaţii cu viza. Descurajată şi frustrată, a plâns şi chiar s-a certat cu Dumnezeu, supărată fiind că El nu-i permitea să meargă. După multe rugăciuni, ea şi-a regăsit pacea şi a acceptat voia lui Dumnezeu de a rămâne în Trinidad şi de a face colportaj în Piparo, o comunitate săracă şi foarte periculoasă. Totuşi această hotărâre a făcut-o să se întrebe dacă va putea vinde destule cărţi pentru a primi o bursă. Dar, pentru că Dumnezeu a adus-o în Trinidad, ea s-a gândit că El o va călăuzi, îi va purta de grijă şi o va proteja în Piparo.

Colportajul în Piparo i-a întărit credinţa Lesbiei şi a adus-o mai aproape de Dumnezeu. De asemenea, în mai multe ocazii, Duhul Sfânt a călăuzit-o pe Lesbia să meargă în anume locuri, unde a avut ocazia de a da mărturie şi de a vinde multe cărţi.

Dumnezeu a binecuvântat lucrarea Lesbiei ca evanghelistă cu literatură, oferindu-i o bursă pentru a-şi încheia studiile în ştiinţele comportamentale. Dar ca bucuria să fie şi mai mare, mulţi dintre clienţii ei şi-au predat inimile lui Isus. Şi astăzi ea continuă să Îi mulţumească lui Dumnezeu pentru călăuzirea Lui în viaţa ei. Timpul petrecut în colportaj i-a întărit credinţa şi a ajutat-o să se concentreze. Cu siguranţă că Dumnezeu va continua să o binecuvânteze atât timp cât ascultă glasul Lui. Această binecuvântare îi însoţeşte pe toţi copiii lui Dumnezeu care ascultă şi urmează glasul Său: „lată drumul, mergeţi pe el!”

Mirto Presentacion, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video