Foloseste-mă, Doamne!

„Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” (Ieremia 29:13)

Îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu pentru dispoziţia Sa de a mă folosi ca instrument în semănarea seminţelor pentru recolta Sa, prin lucrarea cu literatură.

Recent, am fost la o doamnă care s-a arătat interesată de setul Conflictul veacurilor. A fost atât de fascinată de cărţile din acel set, încât a cumpărat seturi şi pentru ea, şi pentru familia ei. De fiecare dată când îi prezint cărţi noi, ea comandă mai multe exemplare, pentru ea şi pentru familia ei.

Când a citit cartea Credinţa şi faptele, aproape că a devorat-o şi imediat a mai comandat câteva, pentru a le oferi familiei ei, de sărbători. Sunt convinsă că, într-o zi, această doamnă va accepta mesajul adventist, deoarece este un căutător sincer al adevărului şi Îl iubeşte pe Domnul. Cei care caută cu adevărat să înţeleagă adevărul, având sârguinţa de care această doamnă dă dovadă, cu siguranţă că nu sunt departe de împărăţie.

Faptul că întâlnesc aceşti căutători sinceri este unul din motivele care îmi aduc bucurie că sunt evanghelistă cu literatură. Simt o satisfacţie autentică atunci când întâlnesc oameni ca ea. Colportajul este cea mai bună cale de a-i găsi pe oamenii care îşi doresc cu adevărat să afle ce are de spus Dumnezeu în Cuvântul Său. O modalitate bună de a ajunge la inima lor este contactul personal, metodă foarte asemănătoare cu cea folosită de Hristos, când a păşit şi El pe căile prăfuite ale acestui pământ, în căutarea omului. În lucrarea Sa de pe pământ El a dorit să îi întâlnească pe oameni acolo unde erau şi se adresa direct nevoilor şi preocupărilor lor.

Când mă gândesc la Domnul nostru Isus şi la ce a făcut El pentru noi, îmi vine în minte următorul adevăr: „Aceia care au ajuns să simtă iubirea constrângătoare a lui Dumnezeu nu se vor întreba cât sau ce anume trebuie să dea pentru a împlini cerinţele lui Dumnezeu; ei nu vor avea în vedere un standard scăzut de vieţuire, ci vor tinde către o desăvârşită conformare faţă de voinţa Răscumpărătorului lor.” (Calea către Hristos, p. 44).

Rugăciunea mea este ca, atunci când îi slujesc Domnului în lucrare, să manifest caracterul lui Isus pentru a aduce slavă numelui Său înaintea celor pe care îi întâlnesc.

Lydia Cateau-Tobia, Tobago

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video