O recoltă târzie (2)

„Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!” (Eclesiastul 11:1)

Tânărul despre care am citit ieri a trăit 22 de ani ducând o viaţă tumultuoasă şi era gata să îşi pună capăt zilelor. Dar o voce l-a oprit şi aşa a început să caute adevărul despre existenţa lui Dumnezeu. Această căutare l-a condus la nişte întâlniri New Age, însă şi-a amintit că citise despre astfel de întâlniri în cartea pe care tatăl său i-o dăruise cu mulţi ani în urmă. Şi-a amintit că, potrivit Bibliei, acestea erau o urâciune înaintea lui Dumnezeu. După ce toate aceste gânduri au prins rădăcini în mintea lui, a ieşit rapid de la întâlnire şi s-a grăbit spre casă, în căutarea acelei cărţi, pe care a găsit-o, într-un final, prăfuită pe un raft. A căutat până a găsit capitolul şi paragraful care făceau referire la pasajul din Deuteronomul 8:9-13. Apoi a găsit o Biblie şi a început să citească. Acolo a citit ceea ce era scris şi în carte.

Apoi s-a gândit: „Oamenii cu care studiez nu fac ce spune Biblia, chiar dacă vorbesc despre Dumnezeu, dar cei care au scris aceste cărţi respectă ce spune Biblia. Vreau să îi găsesc!” A aflat că acele cărţi erau publicate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, aşa că a găsit un evanghelist cu literatură dispus să îl ajute şi, după parcurgerea unor studii biblice, a fost botezat.

Aceasta este experienţa convertirii mele. Eu sunt fiul din poveste şi au trecut nouă ani de când sunt implicat în lucrare. În prezent, slujesc ca director asociat al Departamentului Publicaţii în zona din care provin. Îmi place să împărtăşesc şi altora adevărurile Bibliei care au dat sens vieţii mele. l-am dat şi tatălui meu câteva din cărţile pe care le vindem, inclusiv Viaţa lui Iisus, şi la doi ani după aceea, a fost botezat. Când mama mea a văzut schimbările din viaţa mea, a fost şi ea convinsă să Îl accepte pe Isus, iar acum părinţii mei sunt membri activi în Biserica Adventistă.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru colportorul care i-a vândut tatălui meu acele cărţi, cu mulţi ani în urmă. El şi-a aruncat pâinea pe ape, iar acum viaţa mea s-a schimbat radical. Adesea, poate că nu vedem rezultatele eforturilor noastre. Uneori Duhul Sfânt trebuie să lucreze mai mult pentru a ne înmuia inimile, dar roadele apar mai târziu.

Isidro Hernandez Perez, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video