Provocare pentru tineri

„Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” (1 Timotei 4:12)

În primul meu district ca pastor, am observat că foarte mulţi tineri din biserică erau inactivi, lucru care mă îngrijora. I-am provocat pe tineri să îşi găsească un loc de muncă şi să aibă o viaţă productivă, care să le aducă împlinire. Totuşi, la majoritatea locurilor de muncă pe care le găseau, li se cerea să lucreze în Sabat sau erau plătiţi foarte prost. Încercând să găsesc o soluţie, mi-a venit o idee: „De ce să nu încep un program de evanghelizare prin literatură?” Le-am prezentat ideea de misiune şi tinerilor şi m-au rugat să îi instruiesc, ceea ce am şi făcut.

Am început colportajul la una din taberele militare din Ilorin. Am început cu membrii mai mici în grad, dar eu doream să ajung în vârf, la comandantul superior, pentru a ajunge astfel la toţi ceilalţi. Aşa că am organizat o expoziţie de carte, într-un loc în care i-ar fi fost dificil comandantului să nu le observe trecând pe acolo. Planul a funcţionat. Când a venit, ne-am împrietenit şi el mi-a cerut o Biblie. I-am vândut una şi i-am oferit şi o carte: Tragedia Veacurilor. Apoi am programat o întâlnire cu el pentru mai târziu, în biroul lui.

După ce am fost condus de cineva în biroul lui, la doar câteva minute au intrat şi ofiţerii comandanţi şi l-au salutat, unul după celălalt. Mai târziu, am aflat că erau foarte suspicioşi văzându-mă că vorbesc foarte liber cu el. După ce am ieşit din biroul lui, asistenta lui personală mi-a spus că şapte ofiţeri comandanţi ceruseră să mă vadă în birourile lor. Cinci dintre ei au cumpărat Tragedia Veacurilor şi de atunci încoace suntem prieteni. Unul dintre ofiţeri a terminat de citit Tragedia Veacurilor şi s-a oferit să contribuie financiar la biserica noastră. Mi-a spus că niciodată înainte nu a fost atât de lămurit ca atunci când a citit cartea.

Ai şi tu povara pe suflet de a-i implica pe tinerii din biserica ta? Îţi sugerez evanghelizarea prin literatură. Tinerilor le plac provocările, iar acest lucru aduce multe beneficii – şi tinerilor, şi bisericii. Evanghelizarea prin literatură este o carieră demnă care îţi oferă un mijloc de venit, în timp ce câştigi şi suflete.

David Adewale Alabi, Nigeria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video