De la dependent de droguri la evanghelist cu literatură

„În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul.” (Psalmii 138:3)

Pe la 17 ani am părăsit biserica. În scurt timp, am început să consum alcool, să fumez şi să folosesc droguri. Fără să-mi dau seama, am ajuns dependent. Într-o seară, în jurul orei 10, mă îndreptam spre casă, cu chitara pe umăr, când am fost înconjurat de opt băieţi. Unul dintre ei mi-a pus un cuţit la gât şi mi-a spus să las chitara jos. Am încercat să mă lupt cu ei, dar unul dintre ei m-a strâns de gât, în timp ce altul m-a înjunghiat cu cuţitul în picior. Când m-a înjunghiat a doua oară, cuţitul s-a rupt, lama lui rămânând în piciorul meu. Atunci au luat-o cu toţii la fugă.

Eram sub influenţa drogurilor şi nu gândeam clar. Am scos lama cuţitului din picior, mi-am legat rana cu o cârpă şi am plecat acasă. Pentru că pierdusem foarte mult sânge, în apropierea casei aproape că mă târam. Acasă, am legat o bucată mai mare de material în jurul rănii şi m-am pus să dorm.

În ziua următoare, nu mai puteam merge. Am fost dus la spital, unde doctorul mi-a spus că ligamentul de la picior fusese rupt. Mi-a mai spus că trebuia să cureţe rana şi să mă opereze pentru a repara ligamentele. După operaţie, aveam nevoie de terapie fizică şi era posibil ca recuperarea totală să dureze chiar un an. Din nefericire, tatăl meu a spus că nu avem bani pentru tot tratamentul, aşa că doar mi-au bandajat piciorul şi m-au externat.

Acasă, tata se ruga adesea pentru recuperarea mea, dar eu credeam că voi rămâne într-un scaun cu rotile toată viaţa. Într-o dimineaţă, întrebându-mă de ce credea tatăl meu atât de mult în Dumnezeu, am hotărât să mă rog chiar eu: „Doamne,” am strigat eu, „dacă exişti, vindecă-mă şi ajută-mă să umblu din nou şi voi lucra pentru Tine tot restul vieţii mele.” O lună mai târziu, jucam fotbal! A fost o minune!

Pentru a scurta povestea, vă spun doar că pastorul a venit să mă viziteze. El îmi cunoştea problemele şi greşelile din trecut, dar a lucrat împreună cu mine şi m-a instruit să devin colportor. Prin harul lui Dumnezeu, am fost schimbat. Datorez atât de multe colportajului! Prin evanghelizarea cu literatură, Dumnezeu mi-a dat o nouă ţintă în viaţă.

Efrain Nina Parisaca, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video