Dumnezeu m-a ajutat să merg mai departe

„Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13)

Într-o zi, plănuisem să lucrez pe una din insule, aşa că am urcat cu mopedul pe feribot. Vânturile puternice din sud făceau ca vasul să fie purtat de valuri. Atunci am început să înţeleg experienţa ucenicilor cu Isus, pe Marea Galileei. Folosind cuvintele ucenicilor, L-am rugat pe Dumnezeu să ne cruţe şi pe noi: „Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?” (Marcu 4:38), gândindu-mă la cei dragi de acasă. Într-un final, am ajuns în siguranţă în port. Căpitanul a muncit din greu pentru a ancora feribotul în port, lovind pontonul de trei ori înainte de ancorare.

Recunoscător că am ajuns în siguranţă, am mers 20 de kilometri până la locul unde voiam să fac colportaj. Din nefericire, în roata mopedului mi-a intrat un cui, după ce am plecat de la casa unui client, şi roata s-a dezumflat. Acum mă întrebam cum aveam să ajung din nou acasă.

Am împins mopedul înapoi spre casa ultimului client şi l-am rugat să mă ajute. Foarte generos, el mi-a umflat roata cu aer şi m-a sfătuit să merg cât de repede pot, cam un kilometru şi opt sute de metri spre vest, unde era un atelier de reparaţii. Deşi planul lui era bun, presiunea din roată a scăzut când am ajuns la jumătatea drumului, şi restul distanţei a trebuit să o parcurg împingând mopedul.

Mecanicul de la atelier m-a văzut împingând mopedul şi a început să râdă, chiar sarcastic aş spune, atunci când i-am spus de ce aveam nevoie. După ce i-am relatat întreaga poveste şi i-am spus şi de prietenul lui (clientul meu), mi-a spus să împing mopedul în atelierul lui. În doar câteva minute, mi-a reparat roata şi eram gata de drum.

În tot acel sezon, în ciuda tuturor provocărilor, acea zi a fost una dintre cele mai bune. Am văzut mâna Domnului în toate experienţele prin care am trecut. Dumnezeu m-a purtat în siguranţă pe mare, mi-a oferit ajutor în repararea mopedului şi m-a ajutat să vând zece cărţi.

E posibil ca lucrurile să nu meargă întotdeauna cum ne aşteptăm, dar la Dumnezeu nicio provocare nu e prea mare. Imposibilul este posibil în mâna lui Dumnezeu. În lucrarea cu literatură, lucrurile bune se pot realiza doar prin biruirea provocărilor- cu cât este mai grea experienţa, cu atât mai dulce este răsplata. Dumnezeu este bun!

Elijah Nyabuto Onyancha, Kenya (lucrează în Norvegia)

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video