Reconstituirea versetului din Faptele Apostolilor 19:19

„Mulţi din cei ce crezuseră veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră. Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor.” (Faptele Apostolilor 19:18,19)

Când eram copil, mă pasionau poveştile de aventură. În liceu, tatăl meu îmi dădea bani să cumpăr manuale şi, cu ce îmi rămânea, mergeam să îmi cumpăr romane. În ciuda numeroaselor cursuri pe care le aveam, îmi făceam timp să devorez aceste aventuri. Când m-am înscris la facultate, am intrat în contact cu Biserica Adventistă şi am fost botezat.

De-a lungul anilor, îmi formasem o bibliotecă destul de mare, alcătuită în mare parte din romane. Nu îmi plăceau romanele cu multe crime, dar savuram romanele de aventură care, pe ici, pe acolo, erau împletite cu câte o crimă sau o scenă romantică. După convertire, am descoperit că acele cărţi nu mă ajutau să cresc spiritual. Nu erau cărţi despre magie sau despre puterile oculte, ca cele din vremea lui Pavel, dar ele produceau în mine un dezinteres faţă de citirea Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu. Aşa că le-am aruncat pe toate pe foc.

Cred că Dumnezeu m-a răsplătit pentru că am ales să stau de partea Lui, căci la scurtă vreme după aceea, am primit un pachet de peste ocean cu cărţile Spiritului Profetic. Scrisesem o cerere pentru cărţi donate sau folosite şi am primit mai mult decât am cerut. Am oferit multe dintre ele altora. Apoi am scris din nou, cerând şi mai multe cărţi şi din nou am primit multe cutii cu cărţi. Al doilea pachet conţinea aproape toate cărţile Spiritului Profetic. Cu astfel de comori în mână, setea mea după romane a dispărut. Acum, în biblioteca mea sunt cărţi pe care le pot împărtăşi cu alţii care însetează după Apa Vieţii.

Mă preocupă foarte mult tinerii de astăzi şi obiceiurile lor de lectură. Mulţi dintre ei nu citesc deloc. Stau lipiţi de televizor, navighează pe internet sau folosesc telefoanele mobile şi alte dispozitive, pierzând astfel binecuvântarea cărţilor care Îl au în centru pe Hristos. Vă îndemn, dragi prieteni, să citiţi cărţi care vă hrănesc sufletul. Începeţi astăzi cu o carte din Spiritul Profetic. Dacă veţi face acest lucru, veţi creşte şi veţi străluci ca soarele într-o lume întunecată.

Efe M. Ehioghae, Nigeria

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video