Scris de mână în nisip

„Isus i-a spus: Femeie, unde sunt pârâşii tâi? Nimeni nu te-a osândit? Nimeni, Doamne, i-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” (loan 8:10,11)

Mergând prin satul Staraya Vyzhva, Oleg şi cu mine am intrat într-o secţie de pompieri. Acolo am fost întâmpinaţi de doi angajaţi, cărora ne-am prezentat ca fiind reprezentanţi ai Editurii Izvorul Vieţii. Am vorbit puţin cu ei, după care ne-au trimis la şefii lor care erau în curte. Le-am prezentat câteva cărţi şi le-au plăcut foarte mult, dar nu aveau nici un ban la ei ca să le cumpere.

Aşa că m-am întors înăuntru pentru a-i vedea din nou pe primii doi bărbaţi cu care ne întâlniserăm, rugându-ne în taină pentru călăuzirea lui Dumnezeu. I-am găsit în apropierea simulatorului de incendiu pentru instruire. După ce i-am întrebat câte ceva despre simulator, am vorbit despre materialele pe care le prezentasem. Apoi unul dintre pompieri, Yuri, ne-a relatat următoarea întâmplare:

Yuri obişnuia să consume foarte mult alcool, dar într-o noapte a visat că lua şi el parte la scena în care o femeie a fost prinsă în preacurvie şi adusă la Hristos pentru a-şi primi pedeapsa. L-a văzut apoi pe Hristos scriind cu degetul Său pe nisip şi i-a văzut pe pârâşii femeii cum se îndepărtau în tăcere. Apoi l-a auzit pe Isus spunându-i femeii: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti!”

După ce s-a trezit, Yuri a trezit-o şi pe soţia lui şi i-a cerut să îi caute o Biblie. Ea i-a spus că păcătoşii ca Yuri nu ar trebui să citească din Biblie. Dar nu a ascultat-o. În schimb, el a găsit povestea din visul lui în loan 8:1-11. Citind relatarea din Biblie, simţea că o săgeată înflăcărată i-a străpuns pieptul şi că Domnul rostea aceleaşi cuvinte şi în dreptul lui. De atunci încoace, Yuri a încetat să mai consume alcool şi citeşte regulat din Biblie. A spus că Biblia i-a schimbat radical viaţa, dar nu putea înţelege multe din lucrurile pe care le citea.

I-am sugerat să înceapă studii biblice, care să-l ajute să înţeleagă mai bine ce citea. A fost de acord şi aşa am început prima lecţie. Apoi a început să citească Tragedia Veacurilor. Nu ştiu încă rezultatul poveştii lui Yuri, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru călăuzirea Sa.

Pyodor Polegenko, Ucraina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video