Nimic nu e prea greu la Dumnezeu

„Ah, Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!” (Ieremia 32:17)

Tatăl meu este şeic, aşadar provin dintr-un mediu musulman. Când am devenit creştin, familia mea m-a dezmoştenit şi am devenit un proscris pentru ei. Dar Biblia mea îmi spune că „nimic nu este prea greu” pentru Domnul. Eu cred că El are un plan şi ne este alături în toate dificultăţile vieţii.

Când am devenit colportor, am experimentat multe minuni în viaţa mea. Înainte eram foarte timid şi nu puteam să vorbesc în public, dar astăzi pot vorbi cu încredere în faţa oricui, inclusiv în faţa unor adunări mari.

Într-o zi, am mers în colportaj într-o tabără militară. Când m-au văzut soldaţii, m-au întrebat ce purtam în geantă. După ce le-am prezentat cărţile, au spus că voiau şi ei cărţi, dar le voiau gratis. Le-am cerut respectuos ca cel puţin să contribuie cu o donaţie pentru a acoperi costul materialelor şi al transportului. Le-am explicat că acele cărţi aveau o valoare mare pentru viaţa lor personală. Unul dintre ofiţeri mi-a spus: „Dacă într-adevăr eşti un slujitor al lui Dumnezeu, de ce nu faci o minune chiar aici, ca să vedem şi noi?” De aici s-a iscat o discuţie foarte interesantă, după care i-am prezentat ofiţerului Tragedia Veacurilor. Trei zile mai târziu, m-am întors în tabără şi am vorbit cu acelaşi ofiţer. Mi-a spus că acum toţi soldaţii lui voiau un exemplar din Tragedia Veacurilor.

Dumnezeu m-a condus chiar şi în moschei pentru a prezenta cărţile noastre. Şeicul dintr-o moschee a cumpărat câteva cărţi, iar într-o altă moschee, un grup de oameni care s-au uitat peste cărţi mi-au cerut să ne întâlnim într-un loc mai sigur, unde puteau să cumpere cărţi şi pentru prietenii lor, pentru a evita problemele. Într-o altă ocazie, câţiva lideri musulmani au cumpărat cărţi de la mine. Mărturia lor a devenit o binecuvântare, iar unii au zis: „Sunteţi oameni buni şi cărţile voastre ne sunt de mare ajutor!” sau „Vă vom plăti, dar mai întâi am vrea să vă rugaţi pentru noi!” Când le-am povestit pastorului şi liderului de publicaţii aceste lucruri, au mers şi s-au rugat cu liderii musulmani. Este adevărat: „Nimic nu este prea greu” la Dumnezeu.

Phil Hassan Simba, Tanzania

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video